14.8.2012

Metsästäjänleivät

Jauhelihaa, sieniä ja juustoaJääkaapissa nokare ylimääräistä kantarellimuhennosta ja pieni kipollinen tarkoituksella jemmattua jauheliha-sipuliseosta, juustoraastetta ja kuivakaapissa talon viimeiset leivät? Kyllä, iltapalaksi herkullisia lämpimiä voileipiä metsästäjän tyyliin! :)

4 hengelle

8 palaa ruisnappeja tai muuta leipää
oivariinia
n. 200 g paistettua jauheliha-sipuliseosta
kantarellimuhennoksen tai -kastikkeen jämät
100 g pussillista emmental-raastetta

Voitele leivät kevyesti voilla ja lado leiville tasaisesti jauhelihaseosta, noin ruokalusikallinen tai pari per leipä. Levitä päälle suunnilleen sama määrä sienimuhennosta tai -kastiketta ja ripottele määlle maukasta juustoraastetta. Paista 175 asteisessa uunissa kullanruskeaksi. Tarjoile esimerkiksi iltapalana tai salaatin kanssa lounaana.

Hyvää! Tulipahan jalostettua parista ruoasta vielä kolmas ja yhtään ei jäänyt mitään hukkaan. Leipiin kävisi myös vaikka pilkotut lihapullat tai jauhelihapihvit. Paikallinen leipomo Joen Leipurit valmistaa maukkaita pienehköjä ruisnappi-ruisleipäsiä, joita tässä on käytetty - tosi hyviä. Samainen firma valmistaa myös ihania pieniä seesamipatonkeja, joita tuleekin ostettua hyvin usein. Vaikka syön kyllä äärimmäisen vähän leipää ylipäätään, silloin yleensä valitsen vaalean herkutteluleivän, jotain paistopisteeltä tai realia. Kaapissa on aina jemmassa pahan päivän varalle näkkäriä ja hapankorppuja. Näkkäreistä tuli mieleen, että niistä pitää kokeilla lasagnea. Viimeksi piti, mutta löysinkin kaapista kaksi laatikkoa lasagnelevyjä... Hienojen aasinsiltojen kautta takaisin tähän ruokaan, eli lämppäreiden ei tarvitse aina olla jotain wannabe-pizzatäytteistä, vaan ihan muutakin. Pitää ehdottomasti muistaa jatkossakin sienten ja leivän armollinen liittouma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti