Vuohenjuusto on oma suosikkini tuomaan makua miedolle broilerille ja niistä saa yhdessä aikaiseksi monenmoista ruokaa gratinoiduista fileistä pasta-annoksiin. Kaupassa myytävät ohuet kittipintaiset vuohenjuustot ovat yleensä hyvin miedon makuisia, mutta voit korvata reseptissä vuohenjuuston myös fetalla (huomioi suola) tai mozzarellaviipaleilla. Itse tykkään erityisesti leveinä kiekkoina myytävistä vuohenjuustoista, mutta niitä sattuu eteen harvemmin varsinkin käyttämissäni pikkukaupoissa. Paholaisenhillon keittelen itse, mutta kaupastakin löytyy oivia korvikkeita, jos vihannesten kuutioiminen ei innosta. Paholaisenhillonkin ohje löytyy tuolta alempaa.
2-3 siivua kittikuorista vuohenjuustoa/filee
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
½ dl kuohukermaa/filee
lisukkeeksi
(jasmiini)riisiäpaholaisenhilloa
Varaa 1 filee per ruokailija ja 200 g vuohenjuustoa per 3-4 annosta. Ota fileet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Paista öljytilkassa fileisiin kaunis väri ja fileet puolikypsiksi. Laita fileet pieneen vuokaan ja lisää vuokaan kermaa. Paista kypsiksi 200-asteisessa uunissa ja lisää fileille vuohenjuustokiekot n. 5 minuuttia ennen niiden valmistumista. Halutessasi voit paahtaa juustoihin kauniin värin grillivastuksen alla. Keitä samalla riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Paholaisenhillo
1½ suippopaprikaa250 g kirsikkatomaatteja
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
n. ½ tl chilijauhetta
½ dl punaviinietikkaa
n. ½ tl merisuolaa myllystä
n. ½ tl mustapippuria myllystä
¾ dl hillosokeria
¼ dl vettä
Kuutioi paprikat ja kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Kuullota sipulit miedohkolla lämmöllä öljyn kanssa, lisää sen jälkeen kattilaan paprikakuutiot ja kun ne ovat pehmenneet, myös tomaatit. Anna hautua hetki. Lisää kattilaan suola, pippuri, chilijauhe (voit korvata jauheen puolikkaalla tuoreella chilillä tai maun mukaan) ja etikka. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 20 minuuttia. Lisää hillosokeri ja vesi, keitä vielä n. 5 minuuttia. Purkita kuuma hillo ja jäähdytä ennen tarjoilua. Paholaisenhillo säilyy pari viikkoa jääkaapissa.
Resepti on julkaistu 12.1.2019 Karjalan Heilin ruokapalstallani