Kevyempi ja värikkäämpi vaihtoehto perinteiselle pyttipannulle: herkullinen Kunnon lenkkimakkara-kasvispannu! |
Sain Herra Snellmannilta kutsun osallistua kilpailuun, jossa kokkaillaan uudesta Kunnon Lenkkimakkarasta maistuvia herkkuruokia. Minulle lenkkimakkarasta tulee mieleen ensimmäisenä pyttipannu, joten ajattelinkin heti kokeilla hieman värikkäämpää ja terveellisempää vaihtoehtoa, kuin grillien uppopaistetut makkispekkikset (termin makkispekkikset kuulin muuten kahdeksisen vuotta sitten, kun aloittelin opiskelijaelämää yliopistolla, taitaakin sitten olla ainoa asia joka niistä vuosista jäi mieleen...). Niinpäs paistoin kaaleja ja makkaraa pannulla, päälle vielä häränsilmä-kananmuna ja avot! Ruoka upposi syöjien suihin hetkessä, joten eipä hullumpi idea!
Äänestämään pääset reseptiäni täällä ja palkintona on illallinen huippuravintolassa sekä hotelliyö Helsingissä. Eli tykkää ja täytä kilpailulomakkeeseen yhteystietosi, niin pääset mukaan - halutessasi voit auttaa minua pärjäämään kilpailussa jakamalla yllä olevan linkin vaikkapa Facebookissasi. Kiitos jo etukäteen ja tsemppiä myös kaikille bloggaajakollegoille! :)
Äänestämään pääset reseptiäni täällä ja palkintona on illallinen huippuravintolassa sekä hotelliyö Helsingissä. Eli tykkää ja täytä kilpailulomakkeeseen yhteystietosi, niin pääset mukaan - halutessasi voit auttaa minua pärjäämään kilpailussa jakamalla yllä olevan linkin vaikkapa Facebookissasi. Kiitos jo etukäteen ja tsemppiä myös kaikille bloggaajakollegoille! :)
4 annosta
500 g Snellman Kunnon lenkkimakkaraa
1 keskikokoinen kukkakaali
1 parsakaali
2 rkl voita (tai ruokaöljyä)
ripaus suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
4 kananmunaa
2 suolakurkkua
Kuutioi lenkkimakkara mukavan kokoisiksi kuutioiksi.
Lohko kukkakaali ja parsakaali pieniksi suupalan kokoisiksi kukinnoiksi.
Kuumenna paistinpannu ja paista lenkkimakkara tummaksi ja rapeaksi omassa
rasvassaan. Kuumenna wokissa tai isossa kasarissa nokare voita ja paista
kaalien kukinnot nopeasti siten, että kukinnot saavat hieman väriä, mutta
säilyttävät vielä purutuntumaa. Sekoita lenkkikuutiot kaalien joukkoon, mausta
ripauksella suolaa ja pippuria, kuumenna ja tarkista maku – lisää tarvittaessa
mausteita. Paista kananmunat lettupannulla, jätä keltuaiset kokonaisiksi ja
keskeltä hieman valuviksi. Leikkaa suolakurkku pitkittäin veneiksi. Annostele
lautasille lenkkimakkara-kasvispannua, asettele kananmuna annoksen päälle ja
viimeistele annos muutamalla suolakurkkuveneellä. Tarjoile välittömästi.
Mie tykästyin makkaran makuun, maistui maukkaalle ja mukavan lihaiselle (77%) kylmänäkin. Kylmän lenkkimakkaran päälle sipaisin omatekoista jallusinappia (ohje taitaakin vielä joululta puuttua, pitääpä muistaa lisätä blogiin!) Rapsakaksi paistettu makkara on sitten se toinen mieluisa makkaravaihtoehto, kuten tässä - sellaiset keitossa lilluvat lötköt paistamattomat makkarat ei ole miun juttu. Sillä erolla perinteiseen pyttipannuun, ettei tätä paistosta tarvinnut turruttaa ketsupilla ja sinapilla, vaan se oli herkullista ihan au naturell. Tuskinpa makkara tykkäisi huonoa grillin tai avotulen loimussakaan. Harvoin tulee makkaraa ostettua, mutta nyt ainakin tiedän paremman vaihtoehdon sille melkein 27v lautaselta löytyneelle värikoodatulle tuotteelle. Pakko tunnustaa, että meinasi epätoivo iskeä tätä reseptiä toteuttaessa, kun kiersin Joensuun keskustan alueen kaikki ruokakaupat metsästäessäni tätä tiettyä lenkkiä. Vasta kuudennesta - ja alkuperäisen ajatuksen mukaan siitä epätodennäköisimmästä - tuote lopulta löytyi. Oli yllättänyt kaupat tuotteen suuri menekki, joten kaikkialla hyllyissä oli tyhjää. Joten jos bongaat makkaraa lähikaupastasi, niin kannattaa kyllä testata! Tästä reseptistä muuten huomaa, että sydäntalvella jyllänneen punajuurihimoni on tällä kertaa syrjäyttänyt kukka- ja parsakaali, joita on viime aikoina tullutkin naposteltua melkoisen ahkeraan. Kevättä kohti keventäen siis! :)
Uusi aarteeni, vanha alumiininen pannu. |
Tämä alumiinipannu löytyi kirpputorilta parilla eurolla, eikös olekin söpö? Tykkään sen pehmeistä muodoista ja tämä on oikein omiaan tarjoiluastiana, toki se toimisi myös ihan ruoanvalmistuksessakin. Lisäksi olen tehnyt muutaman muun kirpparilöydön: olen ostanut muutaman Iittalan Verna-olutlasin, läjän pieniä metallisia leivosvuokia ja useita alumiinisia kakkuvuokia. PataPata on tullut tutuksi viime aikoina, kun olen jynssännyt löytöjäni puhtaaksi sormet verillä, vaan kiiltääpä kuin uudet! :P
Näyttäis että olet löytänyt pannuksesi baltin!
VastaaPoistaIhanaa pyttistä kerrankin ilman perunaa njam!! :) Tästä tulee mun suosikki pyttis tästä päivästä lukien! :) Kiitos ihanasta ohjeesta Cebis! <3
VastaaPoistaOi, tällaista pyttistä voisin minäkin syödä. :)
VastaaPoista