Herkullista kirsikkatomaattipastaa ja paistettua vuohenjuustoa |
Välillä iskee himo tiettyihin ruoka-aineisiin ja viime aikoina olenkin himoinnut vuohenjuustoa. Koska kaapeissa on paljon pastaa, niin ajattelin tehdä nopean kasvisruoan kirsikkatomaateista ja paistaa päälle muutaman kiekon vuohenjuustoa. Loput vuohenjuustot upotin nopeaan arkiseen munakkaaseen (ohje tulossa myöhemmin) ja sittenpä olikin jo aika haaveilla seuraavasta vuohenjuustoruoasta... Pasta valmistui alle varttitunnissa ja se oli onni, sillä viime viikonloppuna yritykseni ensimmäistä tilinpäätöstä tehdessä juurikaan ylimääräistä aikaa ei ollut. Onneksi yksinkertaiset asiat ovat useimmiten parhaita ja niin tämäkin ruoka vei kielen mennessään, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Nam!
1 hengelle
pieni määrä täysjyväspaghettia
Välimeren yrtit -oliiviöljyä (Sacla)
2 valkosipulinkynttä
10 kirsikkatomaattia
timjamia
persiljaa
mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus sokeria
3 paksuhkoa viipaletta vuohenjuustoa
Keitä pasta al denteksi reilusti suolatussa vedessä. Hienonna valkosipuli ja puolita kirsikkatomaatit. Kuumenna paistinpannulla tilkkanen yrteillä maustettua oliiviöljyä ja kuullota valkosipuli nopeasti. Lisää pannulle kirsikkatomaatit ja pyöräytä nopeasti sekaisin. Mausta ja sekoita valutetun pastan joukkoon. Paista oliiviöjytilkassa kuumassa pannussa vuohenjuustot ja nosta annoksen päälle. Ripottele pinnalle vielä lisää persiljaa. Tarjoile välittömästi.
Ihanaa! Rakastan paistettua vuohenjuustoa ja yksinkertainen tomaattikastike pastalle toimi enemmän kuin hyvin. Vielä kun löytäisin sellaista paksua vuohenjuustoa, jota käytetään ravintoloissa... Se toimisi vielä paremmin, kuin nämä ohuemmat. Olen havainnut tämän Pirkka Parhaat -sarjan vuohenjuuston toimivaksi ja tuorejuustotyyppisistä ostan Presidentin valmiiksi leikattuja pikkukiekkoja. Ensimmäinen sopii paistettavaksi ja paistoksiin, kun taas tuota pehmeää juustoa käytän mm. keittoihin, keittojen koristeiksi tai vaikkapa ihan salaatteihin. Jos vuohenjuusto ei maistu, tilalle voi laittaa vaikkapa paistettua halloumia tai fetajuustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti