13.3.2024

Kookospullat

Kookoksenystävän lempipulla <3

Mikäli pidät kookoksesta, pidät näistä pullista takuuvarmasti! Pullissa on mehevä ja suussasulava kookostäyte ja sitä on runsaasti. Pullia tulee taikinasta 40 kappaletta, joten reseptillä saa joko pakastimeen vierasvaraa tai helposti vaikkapa juhliin tarjottavaa isommallekin joukolle. Pullat säilyvät muutaman päivän myös jääkaapissa, mikäli ne eivät mene heti. Resepti on helppo muuntaa vegaaniseksi, vinkit reseptin lopussa.

40 kappaletta

taikina
2 ½ dl vettä tai kasvimaitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna (2 rkl aquafaba)
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g maidotonta margariinia

täyte
200 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa (4 rkl aquafaba)
150 g kookoshiutaleita
1 dl vehnäjauhoja

voiteluun kananmuna (veg. kasvimaidolla)
koristeluun tomusokeria

Valmista taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon sokeri, suola ja puolet vehnäjauhoista sekä kananmuna. Alusta taikinaan loput jauhot ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva, vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla, vajaan tunnin ajan.

Valmista täyte. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja vehnäjauhot.

Valmista pullat. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse palat n. 25 x 40 cm levyiksi. Jaa täyte levyille ja levitä tasaiseksi. Kääri levyt rullalle. Jaa kumpikin rulla 20 palaan ja nosta palat pulla- tai muffinivuokiin pellille. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. Voitele pullat kananmunalla (vegaaniset kasvimaidolla) ja paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla n. 12 minuuttia.

Kohoamassa olevat kookospullat

Vinkki: Pullat kestävät hyvin pakastamisen. Vegaanisen version pullasta saat, kun korvaat taikinan kanamunan 2 rkl aquafabaa eli kikhernelientä ja täytteen kananmunat 4 rkl aquafabaa. Voitelussa kananmunan voi korvata kasvimaidolla, myös esim. soijajogurtti käy hyvin. 

Nam! Nämä kookospullat ovat kyllä miun yksi pullasuosikki. Lisäksi oma innovaationi on tehdä kerrankin pullatäytettä reilusti, jolloin myös lopputulos on mehevä. Pullia on leivottu myös leivontakurssilaisteni kanssa vuosi sitten, josta nämä kuvatkin ovat.
Muita hyviä täytepullia ovat vaikkapa dallaspullat, joiden resepti löytyy blogista jo entuudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti