11.3.2024

Kinderpiirakka

Kinderpiirakka on makea herkku!

Nam! Vuosia blogeissa ja netin eri keskustelupalstoilla on vilissyt kinderpiirakan ohjeita. Minäkin vihdoin reilu vuosi sitten pääsin kokeilemaan tätä ja kylläpä se oli hyvää! Keväällä 2023 pidin myös keväisen leivontakurssin, jossa oppilaani pääsivät piirakkaa kokeilemaan saaden kaikilta hyväksynnän. Kuvat ovat tältä kurssilta eli kuvassa on oppilaideni leipoma piirakka. Kinderpiirakka maistuu nimensä veroisesti Kinder-munilta ja sopii näin kevääseen ja pääsiäisen seutuun enemmän kuin hyvin. Alkuperäinen resepti on Kakkutupa Mian käsialaa jo vuodelta 2017.

n. 20 palaa / n. 34 x 34 cm vuokaan

pohja
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g voita sulatettuna
4 kananmunaa

voikreemi
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

kuorrutus
250 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata

Valmista pohja. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Kiehauta vesi ja sulata voi veden joukkoon. Sekoita varovasti nesteseos kuivien aineiden joukkoon isolla lusikalla tai nuolijalla nostellen. Lisää kananmunat yksitellen taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti taikina sekaisin, älä vaivaa. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille tai vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuutta tai kunnes kakkulevy on kypsä. Anna jäähtyä.

Valmista taikinan paistuessa voikreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi, n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja vatkaa vielä pari minuuttia. Leikkaa piirakan reunat siistiksi ja tasaiseksi. Levitä kreemi kokonaan jäähtyneelle pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita piirakka jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, että kreemi kovettuu. Tämä vaihe on välttämätön, muuten kreemi ja sulatettu lämmin suklaa sekoittuvat ja lopputulos on epäsiisti!

Valmista kuorrutus. Sulata maitosuklaa kulhossa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada maitosuklaa piirakan päälle kolmessa erässä: kaada piirakalle kolmasosa suklaasta ja levitä se tasaisesti kreemin päälle, levitä suklaata palettiveitsellä. Levitä sitten toinen kolmasosa samalla tavalla ja viimeiseksi loput suklaasta ja tasoita pinta. HUOM: Jos kaadat maitosuklaan kerralla kreemin päälle, jämähtää suklaa paksuksi ja epäsiistiksi levyksi, jota ei saa levitettyä.

Sulata valkosuklaa minigrip-pussissa mikrossa. Leikkaa pussin kulmasta pieni pala pois ja pursota suklaata ohuiksi nauhoiksi maitosuklaakuoren päälle ja marmoroi pinta vetämällä cocktailtikulla edestakaisin pitkiä vetoja piirakan päästä päähän. Jos et halua marmoroida pintaa, voit myös valuttaa valkosuklaan ohuena norona pyörivin liikkein piirakan pinnalle, jolloin pinnalle tulee pyöreitä abstrakteja kuvioita. Halutessasi voit koristella pinnan myös murustelluilla Kinder-suklailla.

Anna piirakan jähmettyä kylmässä hetki ennen tarjoilua ja leikkaa pieniksi annospaloiksi. Jos pinta ei kerkeä jähmettyä ennen leikkaamista, suklaapinta halkeilee ja valuu. Liian kovaksi kylmettynyt pinta lohkeaa paloiksi leikatessa, joten älä odota liian kauaa. Säilytä valmis piirakka jääkaapissa.

Kinderpiirakan pinnan voi koristella haluamallaan tavalla

Vinkki: Kinder-piirakka sopii pakastettavaksi. Piiras onnistuu myös vähentämällä sokerin määrän 5 desilitraan. Halutessasi voit lisätä maitosuklaan joukkoon sulatusvaiheessa 1 rkl voita, jolloin lopputulos on leikkautuvampi. Paisto ja täyttö on helppo tehdä säädettävällä reunavuoalla. Kokeile myös netistä löytyviä kinderkääretortun reseptejä!

Ja kylläpä se tosiaan maistuu Kinder-munilta, jotka ovat ainakin oma pääsiäisherkkuni. Piirakka on melko makeaa ja sitä tulee kerralla paljon, joten se riittää isommallekin herkuttelijajoukolle tai sitten loput voi pakastaa. Jos mietit leivottavaa pääsiäispöytään, niin ehkäpä se voisi olla tämä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti