23.3.2024

Herne-minttutahna

Pakasteherneistä ja mintusta saa ihanan kastikkeen

Tämä pakasteherneistä ja tuoreesta mintusta tehtävä tahna on ihan älyttömän ihanan makuista! Reseptiin olen tutustunut joskus vuosia sitten jollain Marttojen kurssilla, en edes muista, minkä kanssa tätä käytettiin tai mihin tämä tuli. Mutta maku on hyvä! Useamman kerran olen tätäkin sen jälkeen kotona suruutellut ja taidettiin tehdä joskus kokkauskurssilaiteni kanssa. Alkuperäinen resepti siis Pohjois-Karjalan Marttojen reseptivihkosta, mutta olen muuttanut tämän ainakin vegaaniseksi sen jälkeen.

200 g pakasteherneitä
1 valkosipulinkynsi
½ rku minttua
2 rkl sitruunamehua
1 rkl (agave)siirappia
¾ dl rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria

Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Jäähdytä jääkapissa ennen tarjoilua. Dippaile tähän vaikkapa pitaleipää tai käytä salaatinkastikkeena.

Ihanaa! Värikin on tosi upea. Harvoin tulee herneitä käytettyä, sillä olen tuoreille allerginen ja pakasteversioita ei muista koskaan erikseen ostaa, joten pitää olla ihan joku täsmäsyy ostoksiin. Yleensä se on tämä. Valkosipulia voi laittaa halutessaan yhden kynnen reseptiä enemmän. Jos ei ole vegaanisuudesta niin väliksi, voi makeuttamiseen käyttää myös hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti