21.3.2024

Feta-oliivimuffinit

Suolaiset muffinit saavat makua fetasta ja oliiveista

Rakastan suolaisia muffineita! Niihin on helppo upottaa vaikka sun mitä jämiä kaapeista ja lopputulos on aina takuulla maistuva. Suolaiset muffinit valmistuvat myös vaivattomasti eikä aikaa kulu kohotteluuun tai odotteluun, kunhan vain sekoittaa ainekset ja paistaa.

12 kappaletta

taikina
1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl oliiviöljyä
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl sokeria
½ tl suolaa

täyte
n. 50 g fetajuustoa
8-12 kivetöntä kalamata-oliivia
muutama timjamin oksa
½ pieni punasipuli

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Laita (muffini)pellille valmiiksi paperivuoat. Mikäli käytössä ei ole muffinipeltiä, laita kaksi paperivuokaa päällekkäin. 

Valmista taikina. Sekoita jogurtti ja oliiviöljy kulhossa, sekoita joukkoon kananmuna. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet yhteen ja lisää seos kosteiden aineiden joukkoon. Nostele taikina nopeasti sekaisin isolla lusikalla sekoittaen.

Valmista täyte. Murustele fetajuusto. Hienonna oliivit pieniksi kuutioiksi ja riivi timjami (tai voit hienontaa joko ruohosipulia tai persiljaa timjamin sijaan täytteeseen). Sekoita yhteen ja seos vielä taikinan joukkoon. Annostele taikina tasaisesti muffinipellin koloihin. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Paina hieman punasipulia jokaisen muffinin päälle. Paista muffineita n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullan kullanruskeita. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Vinkki: Muffinit säilyvät jääkaapissa pari päivää rasiassa ennen tarjoilua.

Hyvää, helppoa ja herkullista! Fetan määrää ei yleensä tule sen kummemmin mittailtua, ripottelee pinnalle, sen mitä menee. Halutessaan täytteen ainekset voisi silputa pieneksi ja sekoittaa nopeasti taikinan joukkoon, mutta silloin muffinit kannattaa koristella vaikkapa tuorejuustopursotuksilla. Tällä reseptillä pääsivät kokkailemaan viime vuoden brunssikurssilaiseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti