9.8.2012

Cantaloupe-grillijuustosalaatti ruohosipulidressingillä ja broileria

Herkullinen salaatti grillattuine lisukkeineen ja superhyvä dressinki

Kävimme mummolasta käsin "isolla kirkolla" eli Ilomantsissa, jossa on myös isompi kauppa. Kaupasta sai kaikkia ihania juustoja, joita lähikaupastamme kymmenen kilometrin päästä ei saa. Ostin Arlan grillijuustoa, koska halusin testata sitä myös grillaten ja maistattaa sitä perheelleni, itsehän sitä olin jo useampaan otteeseen nauttinutkin. Virittelin herkullisen cantaloupea sisältävän salaatin, jonka höystin sitä-sun-tätä -tekniikalla tehdyllä dressingillä. Ja kylkeen vielä broilerin filevartaita. Kyllä oli hyvää!

1 pkt grillijuustoa
3/4 cantaloupe-melonia
1 pss jääsalaattia
½ kurkku
½ rs kirsikkatomaatteja
1 uusi punasipuli varsineen

ruohosipulidressinki
1 dl rypsiöljyä
½ dl balsamicoa
n. ½ dl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria
muutama rouhaisu mustapippuria
ruohosipulia

Revi salaatti kulhoon, kuutioi kurkku ja puolita kirsikkatomaatit, leikkaa cantaloupesta ohuita palasia ja sekoita kaikki yhteen. Leikkaa punasipuli varsineen ohuiksi siivuiksi ja sekoita salaattiin. Lorota kastikkeen ainekset pieneen kulhoon ja vispilöi sekaisin, mausta ripauksella suolaa ja sokeria, muutamalla kierroksella mustapippuria, hienonna kunnon nippu ruohosipulia ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Kaada osa kastikkeesta salaatin joukkoon ja kääntele sekaisin, tarjoa loput kastikkeesta erillisessä kulhossa. Anna salaatin maustua hetki kylmässä. Grillaa broilerivartaat ja grillaa nopeasti öljyttyyn juustoon raidat, varo sulattamasta liikaa. Leikkaa juusto kolmioiksi ja laita salaatin päälle, tarjoa broilerivartaat salaatin kera. 

Herkullista salaattia, jonka makeus tuki hyvin suolaista grillijuustoa. Myös dressinki oli ihanaa, sopivan kirpakkaa muttei hallinnut liikaa. Dressingin mittasuhteet on heitetty hatusta, koska tunnetustihan en mittaile tämmöisiä juttuja, vaan laittelen juttuja sekaisin, maistan ja säädän, kunnes saan mieleisen lopputuloksen :) Vaikka broileri oli joku valmiiksi marinoitu varrasjuttu, niin se kyllä ajoi ihan asiansa. Säilyi mehevänä koko matkalta olematta kuitenkaan raaka ja pintakaan ei tummunut liikaa - ainakin miulla on joskus ongelmia grillata broileria sopivasti. Koitan kuitenkin välttää valmiiksi marinoituja tuotteita, mutta onhan sitä joskus sorruttava ja testattava uutuuksia :)

Ruohosipulidressinki

5 kommenttia:

  1. Rakastan suolaisen juuston ja makean cantaloupemelonin yhdistelmää :) tein sitä pitkästä aikaa lomalla ja satuin juuri postaamaankin salaatista viime viikolla.

    Tuo ruohosipulidressing kuulostaisi kastikkeelta minun makuuni, laitanpa testauslistalle :)

    VastaaPoista
  2. Cantaloupemeloni on minunkin herkkua! Ja sopii niiiin hyvin salaatteihin juustojen kanssa :-) NAM!

    VastaaPoista
  3. Jep, juustojen ja hedelmien yhdistelmä on loistava :)

    VastaaPoista
  4. Eikö dressinki ole kuorrute? Tuo kuitenkin näyttää lähinnä kastikkeelta ja siitä aiemmin puhutkin.

    VastaaPoista
  5. Dressing /dresing/ salaatinkastike, usein vinaigrettetyyppinen

    VastaaPoista