11.8.2012

Sitruunainen kantarellimuhennos

Keräämäni kantarellit :)
Kantarellit ovat mielestäni yksi parhaista sienistä korvasienen ja mustatorvisienen rinnalla. Kantarelleja kävin itsekin pienen määrän keräämässä maalla ollessani. Kokkailin niistä ja jääkaapin löydöistä herkullista muhennosta, joka nautittiin uusien perunoiden ja grillimakkaran kaverina. Sitruuna antaa kivan säväyksen ruoalle ja taittaa rasvaisuutta. Loput muhennokset voi käyttää vielä hauskalla tavalla hyödyksi, ohje on tulossa blogiin pian.

kantarelleja
voita
pari sipulia
suolaa
mustapippuria
1 prk creme fraichea
1 prk smetanaa
½-1 sitruunan mehu

Puhdista sienet ja revi tai leikkaa ne pienemmiksi palasiksi. Kuullota sienistä nesteet pois ja lisää pannulle nokare voit ja kääntele sienet voissa ja lisää pannulle hienoksi silputut sienet. Kuullota sienet ja sipuli, lisää pannulle mausteet ja maista. Kaada pannulle ranskankerma ja smetana, hauduta hetki miedolla lämmöllä ja lisää puristettua sitruunamehua maun mukaan. Tarkista maku ja tarjoile muhennos esim. lihapullien tai pihvin kastikkeena.

Mehevää ja muhevaa ruokaa, jossa oli reipas häivähdys sitruunaa. Kaapissa sattui olemaan ranskankermaa ja smetanaa, joten samalla tuli käytettyä nekin pois. Silti mielestäni kuitenkin kaikkein paras muhennos/kastike syntyy ihan perinteisesti kuohukermasta. Ja yritäppä saada kiireessä hyvä kuva valjun värisestä soossista, ei nimittäin onnistu, ainakaan miulla :D

Ruma kuva maukkaasta herkusta

2 kommenttia: