8.8.2012

Vihersmoothie

Salaatti juotavassa muodossa :)

Kaapissa oli vähän turhan paljon salaattiaineksia ennen maalle suuntaamista, joten eikun pieni tutkaus vihanneskaukaloon ja ainekset blenderiin! Salaatti sopii hyvin smoothieen, joskin lehtisalaatti voisi maistua vähemmän hallitsevasti lopputuloksessa. Banaani ja meloni tuovat sopivaa makeutta, joten mitään sokereita tms. tähän ei mielestäni tarvitse lisätä - banaani myös tukevoittaa juomaa sopivasti, ettei se jää liian luiruksi. Ja parsakaali, se maistuisi hyvältä smoothiessa!

2-3 isohkoa lasillista

1 jääsalaatti
½ kurkku
½ minihunajameloni
2 banaania
1-2 dl kuplavettä (tai omppumehua)

Revi salaattia hieman pienemmäksi, paloittele kurkku, meloni ja banaanit blenderin kannuun. Lisää pieni loraus kylmää hiilihapotettua vettä, että terät pyörivät kunnolla ja soseuta ainekset tasaiseksi. Lisää vettä, kunnes saat sopivan koostumuksen aikaiseksi. Tarjoile kylmänä. 

Hyvää! Smoothien avulla jaksoi pitkälle päivään ja se oli raikas aloitus päivään :) Tarvittaessa juomaan voi lisätä mehua, jogurttia tai muuta maitotuotetta. Miun makuuni tämä oli sopiva näin. Muutenkin erilaiset smoothiet ja fruitiet ovat käteviä aamupaloja.

Värikäs aamupalahetki

2 kommenttia:

  1. Mikä blenderi sinulla on käytössä? Onko toimiva ja hyvä? Minulla on vielä vaiheessa hankinta ja tarjolla on kovin monen merkkisiä. Keittiöstä löytyy jotain vanhoja koneita, joista löytyy terä. Ovat kovin kömpelön tuntuisia näitten uusien ihanien blenderien rinnalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti edes tiedä blenderini merkkiä, liekkö sillä edes sellaista :D Sain tuon joitain vuosia sitten tilaajalahjaksi jostain ruokalehdestä tms. Eli tuskin se kovin laadukas on ollut, mutta toiminut kaikessa mitä olen tehnyt. Ja murskaa jäätkin. Jos menisin ostamaan, niin ostaisin jonkun lasikannullisen tehokkaan laitteen, joka murskaa myös jäät. Ja siinä on tarpeeksi iso kannu. Ainakin itse käytän blenderiäni niin keittoihin, kastikkeisiin, smoothieihin, drinkkeihin, jäiden ja jäisten marjojen hienontamiseen jne. Enkä ottaisi kaupan halvinta mallia. Uskoisin että esim. OBH Nordicalta saisi hyviä blendereitä.

      Poista