5.1.2017

Pitaleivät


Olen kadottanut oman pitaleipäreseptini vuosien varrella jonnekin ja syksyllä oli tarvis saada nopeasti resepti käyttöön. Niinpä googlella päädyin Kinuskikissan blogiin, josta löytyi samankuuloinen resepti, kuin se vuosia käyttämäni ohjekin oli. Oikein makoisia pitaleipiä tulikin, kiitos Kinuskikissalle reseptistä!
14 kappaletta
25 g hiivaa
1 dl kädenlämpöistä vettä
1½ rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 kananmuna
2½ dl maustamatonta jogurttia (toim. huom.: esim. luonnonjogurtti)
9 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vatkaten sokeri, suola, öljy, kanamuna ja jogurtti. Sekoita joukkoon vehnäjauhot vähän kerrassaan. Jatka sekoittamista kädellä vaivaamalla, kun taikina muuttuu paksummaksi. Jaa taikina 14 osaan ja kauli palat jauhoja apuna käyttäen litteiksi kiekoiksi (halkaisija n. 12 cm). Ripottele leivinpaperille jauhoja ja nosta leivät kohoamaan. Kohota noin kaksinkertaiseksi eli vajaan tunnin. Pellillä tarvitaan jauhoja ja kunnon kohottaminen, että leipiin muodostuu ilmataskut paistettaessa. Paista pitaleipiä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Pitaleivät voi täyttää ruoaksi erilaisilla täytteillä tai sitä voi käyttää dippaamiseen tzatzikin ja muiden kanssa.
Hyvää oli! Leipäset kohosivat kauniisti ja niihin syntyi hyvät taskut. Taskut tuli täytettyä erilaisilla kotitekoisilla tahnoilla ja turkkilaisilla lihapullilla eli köfteillä. Reseptissä tosiaan kannattaa käyttää ns. juoksevampaa jogurttia, kuten luonnonjogurttia, eikä turkkilaista jogurttia. Turkkilainen jogurtti on mielestäni liian tönkköä tähän, jolloin taikinasta ei tule yhtä kuohkeaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti