11.10.2013

Uunitortillat

Juustolla kuorrutetut uunitortillat
Eräänä päivänä teki mieli kokata jotain erilaista jauhelihasta ja löysin kaapista paketillisen tortillalättyjä, joten ajattelin pitkästä aikaa tehdä uunitortilloita. Täyte on erilainen kuin ilman uunia syötävissä tortilloissa ja päälle tulee vielä kiva juustokuorrutus. Kaveriksi kannattaa tehdä salaattia raikastamaan kokonaisuutta.

8 tortillalättyä
250 g naudan paistijauhelihaa
1 punainen paprika
3 tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl taco-mausteseosta
1 dl vettä
mustapippuria
suolaa
8 siivua cheddar-sulatejuustoa 
juustoraastetta

Silppua sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan ja lisää pannulle kuullottumaan sipulit. Lisää joukkoon hienoksi pilkottu paprika ja kuutioidut tomaatit. Lisää mausteet ja vesi, hauduttele paistosta, kunnes paprika on kypsää. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Täytteen tulee olla melko paksua, ettei se valu ulos tortillan sisältä. Levitä tortillalätyille jauhelihapaistosta ja cheddarjuustosiivut puolitettuina. Rullaa tiukalle rullalle ja laita uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoa ja gratinoi uunissa 175 asteessa, kunnes juusto on saanut vähän väriä. Tarjoa lisukkeena raikasta salaattia.

Hyväähän se on, ihan perusruokaa, joka valmistuu yllättävän nopeasti. Tähän sopii hyvin tuo "avararuusjuusto", mutta oikeakin cheddar käy mainiosti. Tai sen voi korvata ihan juustoraasteellakin. Näppärä ruoka vaikkapa isommalle porukalle, jos ei halua täyttää pöytää pienillä kipoilla eri täytteitä tai lämmitellä isoa kasaa tortillalättyjä. Kuitenkin tykkään enemmän tavallisista tortilloista, joiden sisään saa käärittyä paljon kasviksia ja nokareen ranskankermaa. Mutta vaihtelu virkistää!

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä! Kiva idea tehdä jotain hieman erilaista ja se piristää kummasti. =)

    VastaaPoista
  2. Napsu58, kiitos! Kyllä, vaihtelu virkistää ja on kiva kokeilla uusiakin juttuja välillä :)

    VastaaPoista
  3. Nam! Taivaallisen näköisiä ja niin herkullisia!! :)
    Mukavaa syksyä Sinulle! :)

    VastaaPoista