28.10.2013

Kasvissosekeitto ja vuohenjuustoa

Samettinen kasvissosekeitto ja vuohenjuustoa, lisukkeena porkkanasämpylät
Syön aivan liian harvoin keittoja ja silloinkin lähinnä vain erilaisia sosekeittoja tai purkkihernaria. Viimeisin sosekeitto tuli tehtyä viime viikolla, kun pilkoin kattilaan sitä, mitä kaapeista löytyi. Lisäsin keiton pinnalle vähän pehmeää vuohenjuustoa ja kylkeen leivoin porkkanasämpylöitä.  Kyllä kelpasi nautiskella höyryävän kuumaa soppaa ja lämpimäisiä ensilumen sataessa! :)

4 annosta

3 isoa porkkanaa
2 rosamunda-perunaa
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1/3 punttia timjamia
vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
tabascoa
1 rkl hunajaa
1-2 dl kuohukermaa
100 g vuohenjuustoa

Kuori ja paloittele vihannekset kattilaan. Lisää joukkoon myös kunnon nippu timjamia varsineen. Kaada kattilaan vettä niin paljon, että kaikki kasvikset peittyvät, lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Keitä kypsäksi. Poista yrttinippu ja soseuta keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Mausta makusi mukaan ja lisää joukkoon loraus kermaa. Jos tykkäät ohuemmasta keitosta, niin lisää tarvittaessa vettä kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja annostele kulhoihin. Ripottele päälle murennettua pehmeää vuohenjuustoa ja muutama oksa timjamia. Tarjoile sämpylöiden tai leivän kera.

Ihanaa, niin pehmeää ja makoisaa! Vuohenjuusto tuo kivaa makua ja sopii tähän erittäin hyvin, mutta halutessaan sen voi jättää kokonaan poiskin tai korvata vaikkapa nokareella ranskankermaa tai jollain toisella juustolla. Joskus soseutan vuohenjuuston sopan joukkoon, mutta tällä kertaa halusin vähän vahvempaa makua ja lisäsin vasta tarjoiluvaiheessa, samalla saa annokseen vähän lisää ulkonäköä. Miusta sosekeitossa saa olla vähän potkua, joten lisäilen joko tabascoa, sweet chili saucea tai tuoretta chiliä sen mukaan, mitä kaapeista sattuu käteen osumaan. Lisäksi tykkään paksuista keitoista, joten en ihan hirveästi käytä keitonvalmistukseen vettä, mutta onneksi paksuutta voi säädellä vettä tai lientä lisäämällä.

Soppaa ja sämpylää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti