10.10.2013

Rukiinen puolukkapiirakka

Puolukka on oiva piirakkatäyte!
En ole koskaan hirveästi välittänyt puolukasta, mutta viime aikoina olen ruennut jopa himoitsemaan sitä. Lähinnä tosin hillon, hyytelön, mehun ja piirakan muodossa, sillä vispipuuro jää edelleen Ei enää ikinä -listalleni. Jääkaapissa oli monta purkkia kermaviiliä, joten päätin leipoa piirakkaa kermaviilitäytteellä ja laittaa kaveriksi pakastimen kätköistä noukitun purkillisen vanhempieni keräämiä puolukoita. Kaiken lisäksi kaappini ovat täynnä Myllärin Luomun blogihaasteen ansiosta erilaisia jauhoja, joten osa taikinan vehnäjauhoista korvautui vielä rukiilla. Puolukka ja ruis nimittäin toimivat hyvin yhteen! Kylläpä maistui  hyvältä vaniljalatten kaverina kuulaana syyspäivänä! :) 

1 piirakkavuoallinen

taikina
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
½ dl sokeria
200 g puolukoita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös kananmuna ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle puolet puolukoista. Sekoita kermaviilin joukkoon loput ainekset ja kaada seos puolukoiden päälle. Ripottele loput puolukat piiraan päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.

Ihan älyttömän hyvää! Tykkään kirpeydestä ja happamuudesta, joten tämä on ihan nappivalinta. Vaikka olikin tarpeeksi makeaa! Käyttämäni puolukat olivat sokeroimattomia, joten kannattaa suhteuttaa sokerien määrää tarpeen ja omien makumieltymysten mukaan. Mutta tuo on oikein näppärä perusresepti piirakalle kuin piirakalle. Halutessaan kermaviilin voi korvata rahkalla ja puolukat millä tahansa marjoilla tai hedelmillä. Mitähän puolukoista seuraavaksi tekisi...? :)

Palanen piirakkaa, ole hyvä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti