9.10.2013

Pasta-juustosalaatti

Pasta-juustosalaatti
Muutama viikko sitten vietimme tupaantulijaisia uudessa kodissani ystävieni kanssa ja tarjottavien joukosta löytyi myös tämä juustoinen pastasalaatti. Taustalla piili ajatus salaatista, jota tein valmistujaisiini 1,5 vuotta sitten, mutta halusin siitä raikkaamman ja ilman fetaa, sillä olen syönyt tänä vuonna melkein joka arkipäivä lounaslaatikossa fetajuustosalaattia... Tämä salaatti oli todella ihana ja hupenikin nopeasti pöydästä. Salaatti sopii mainiosti illanistujaisiin, iltapalaksi tai eväsrasiassa töihin evääksi.

kulhollinen

250 g perhospastaa
1 kurkku
1 rs kirsikkatomaatteja
½ prk aurinkokuivattuja tomaatteja
½ punttia basilikaa
½ punttia persiljaa
70 g rucolaa 
350 g maukasta juustoa (minulla oli Polar)
ripaus suolaa
kunnon rouhaisu mustapippuria
1 rkl punaviinietikkaa
3 rkl aurinkokuivatun tomaatin öljyä 

Keitä pasta melkein kypsäksi ja jäähdytä se huolellisesti. Pilko kurkku ja tomaatti kuutioiksi (poista kirsikkatomaateista turhat siemenet, ettei salaatti vetisty) ja lisää pastan joukkoon. Ota muutama aurinkokuivattu tomaatti ja pilko kuutioiksi, kuutioi myös juusto ja lisää ne salaattipohjaan. Kaada samalla joukkoon pari lusikallista marinointiöljyä. Lisää joukkoon myös loraus punaviinietikkaa sekä mausteita ja hienonnetut yrtit. Sekoita salaatti ja maista, lisää tarvittaessa mausteita. Anna tekeytyä ennen tarjoilua vähintään puoli tuntia ja sekoita mukaan juuri ennen tarjoilua revityt rucolanlehdet. 

Todella hyvää! Maut olivat tasapainossa ja salaatti oli todella maukasta. Pasta tuo mukavaa ruokaisuutta ja juustot nyt ovat vaan aina niin hyviä. Rakastan yrttejä ja erityisesti rucolaa, joten tykkään. Onneksi tykkäsivät vieraatkin. Teen tätä varmasti jatkossakin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti