16.12.2014

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko
Porkkanalaatikko kuuluu ehdottomasti joulupöytään lanttulaatikon kumppaniksi! Tykkään mausteisesta, pehmeästä ja pinnalta rapeasta porkkanalaatikosta. Tässä annan itseni oikaista hieman, eli käytän kaupan valmista porkkanasosetta. Ohjeella tulee sopivan pieni annos meidän joulupöytäämme, eli juhannukseen asti ei tarvitse laatikoida syödä. Porkkanalaatikko kestää hyvin myös pakastamisen, joten laatikot voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ennen joulua. Pikaelvytyksen saa pakastetuille (ja jääkaapitetuillekin) laatikoille muutamalla voinokareella ja pienellä kermalorauksella.

3 x 0,5l vuokaa

500 g kypsää porkkanasosetta
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
7 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
loraus siirappia
pinnalle korppujauhoja ja voinokareita

Huuhtele riisit ja kiehauta ne kattilassa veden kanssa. Kun vesi on imeytynyt riiseihin, lisää maito ja keitä puuroksi miedolla lämmöllä. Mausta puuro suolalla. Kuori, paloittele ja keitä porkkanat kypsäksi, soseuta porkkanat tai käytä kaupan valmista porkkanasosetta. Lisää riisipuuroon porkkanasose, kananmunat ja mausteita, seoksessa saa olla reilusti makua. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaada porkkanalaatikko vuokiin, ripottele pinnalle korppujauhoa ja kuvioi pinta haarukalla painelemalla. Ripottele pinnalle voinokareita ja paista 175 asteessa noin tunti, tai kunnes laatikko on saanut kauniin värin. 

Herkkua! Laatikko saa jäädä melko löysäksi siinä vaiheessa, kun se laitetaan uuniin. Joten jos riisipuuro on hyvin kovaa, voi kokonaisuutta notkistaa lisäämällä maitoa tai kermaa. Kuvassa on tekemäni laatikko vuodelta 2009, joten kun löydän tai viimeistään jouluna saan paremman kuvan, vaihdan sellaisen tänne tilalle. Kaiken lisäksi tuo laatikko on vielä paistamaton, joten siitä puuttuu paras osuus, eli ihanan rapeat ja tummuneet reunat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti