5.5.2014

Jauhelihakiusaus

Helppoa ja nopeaa ruokaa, jauheliha-perunavuokaa
Käytän hyvin harvoin nykyisin mitään puolivalmisteita tai varsinkaan eineksiä, mutta kerran kaupassa koriini eksyi pussillinen peruna-sipulisekoitusta, tarkoituksena tehdä varmaankin jotain kiusauksen tapaista ruokaa. Tiesin erään ystäväni olleen kaupungissa ja tulossa käymään luonani, niin teinpä meille nopean ruoan pakastimen kätköistä löytyneistä jutuista. Jos on enemmän aikaa ja intoa, niin perunat ja sipulit voi pilkkoa pieneksi itsekin.

2 annosta

400 g peruna-sipulisekoitusta
200 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
1 dl kuohukermaa
50 g ruohosipulituorejuustoa
100 g ranskankermaa

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja mausta makusi mukaan. Kaada peruna-sipulisekoitus vuokaan ja sekoita jauhelihaseoksen kanssa sekaisin. Sekoita kerman joukkoon tuorejuuston jämät ja ranskankerma, mausta seos kevyesti mustapippurilla. Kaada liemi vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsyneet ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoile ruoan lisänä raikasta salaattia.

Hyvää perusruokaa, jota voisi tosiaan toistekin kokeilla tehdä. Liemeen käytin kaikkia jääkaappien jämiä, joita oli jäänyt leipomuksista yli. Tuli hyvää ja mehevää, kun juusto ja ranskankerma toivat vielä lisämakua kerman lisäksi. 

Mehevää ja hyvää
Salaatin päällä on kasa broileri-pastasalaatista ylijäänyttä kastiketta, eli pestolla maustettua ranskankermaa. Sama soossi sopisi hyvin myös leivän päälle levitteeksi! Muistaakseni jossain lounasruokaloissa tarjotaan samantapaista pestolevitettä.  Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

1 kommentti:

  1. 1 dl kuohukermaa
    50 g ruohosipulituorejuustoa
    100 g ranskankermaa

    ...mielestäni ei ihan perusruokaa, ehkä juhlaruokaa ennemminkin :)

    VastaaPoista