29.5.2014

Perunasalaatti

Raikas perunasalaatti
Tykkään perunasalaatista, mutta sitä tulee nautittua äärimmäisen harvoin. Ehkä lähinnä sen takia, että itse olen niin laiska ostamaan perunoita ja valmissalaatit puolestaan ovat makuuni liikaa majoneesilla kyllästettyjä. Mietiskelin tarjoiltavia erilaisiin kesäjuhliin tai grilliruoan kaveriksi ja päädyin ottamaan härkää sarvista - päätin siis tehdä mieleiseni perunasalaatin. Tämä perunasalaatti tärähtää täysillä omiin makuhermoihini, sillä lopputulos on raikas ja maukas. Nautiskelin salaattia kalkkunaleikkeen ja leivän kanssa, kun en kerennytkään kokkailemaan sen kummemmin. Ja siitä tulikin mieleeni, että lihaisamman ja ruokaisamman version ruoasta saat lisäämällä mukaan kuutioitua kalkkunaleikkelettä tai tietenkin pekonia. Sillä pekonihan sopii melkein ihan kaikkeen....

4 annosta

200 g Philadelphia ruohosipulituorejuustoa
2 rkl hienonnettua punasipulia
2 rkl hienonnettua kaprista
1 kuutioitu suolakurkku
4 hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
ripaus mustapippuria
500 g keitettyjä uusia perunoita

Rapsuttele uusista perunoista hennot kuoret irti pottuhanskalla tai juuresharjalla. Laita perunat kiehumaan reilulla suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua juuri ja juuri kypsiksi. Jäähdytä perunat ja leikkaa perunat noin kuuteen osaan. Notkista tuorejuusto lusikalla kulhossa. Lisää joukkoon kuutioitu suolakurkku, hienonnettu kapris ja punasipuli. Pilko joukkoon myös aurinkokuivatut tomaatit ja mausta seos mustapippurilla. Suolaa ei tarvitse lisätä, ainakaan miun mielestäni. Sekoita perunapalat tahnan joukkoon ja sekoita, varo muhentamasta perunoita. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele perunasalaatti isoilla varrellisilla kapriksilla ja yrteillä.

Toimii! Suolakurkku ja kapris tuovat salaattiin pientä etikkaisuutta, Philadelphia täyteläistä kermaista makua ja loput ainekset boostaavat makua omalta osaltaan, joten lopputulos on hyvin raikas. Omenaa en ole allergioideni takia voinut perunasalaattiin koskaan laittaa, sama koskee varsiselleriä. Mutta eipä sitä paljoa raaka-aineita tarvitakaan, kun vähemmälläkin saa maukkaan lopputuloksen aikaiseksi. Lisäksi tämä on siitä näppärä salaatti, että sillä saa helposti ja edullisestikin ruokittua isomman määrän ihmisiä, kun vaan isontaa reseptiä tarpeeksi suureksi. Tai jos haluaa vähemmän kastiketta perunoilleen, niin laittaa perunoita vähän runsaammin. Minä "kastikeihmisenä" tykkään kuitenkin siitä, että höysteitä on reilummin. Reseptin lähetin Philadelphian reseptikilpailuun, joten saas nähdä mitä tuomarina toimiva Teresa Välimäki on tästä mieltä!

4 kommenttia:

  1. Moi!

    Osuit salaatilla aikalailla myös minun makuhermooni, rakastan varhaisperunoista tehtyjä perunasalaatteja!

    terkuin,

    Teresa

    VastaaPoista
  2. Hei Teresa,

    mukavaa kuulla että salaattini miellytti :)

    VastaaPoista
  3. Hei Cebic! Kiitos sinulle kovasti ihanasta seurasta Philadelphian puutarhajuhlissa. Sinulta tuli maistuvan salaatin resepti. Tykkäsin myös illasta, koska kaiken lisäksi tulivat ruokabloggaajat tutuksi ja siksi kysyn, saanko laittaa sinun blogin oman blogin listalle, koska näin on hyvä seurata sinun postauksia vaikka Top 100 lista on olemassa? Kaunista Juhannusta!

    VastaaPoista
  4. Moi Hanna!
    Kokeiltiin perunasalaattireseptiäsiä ja kaikki kovasti kehuivat! Olen tottunut tekemään amerikkalaista perunasalaattia herneillä,varsisellerillä ja keitetyillä kananmunilla, mutta tykästyin kovasti raikkaaseen reseptiisi! Huippu hyvää, tosin loppui aivan liian pian :) Hauskaa kesän jatkoa!
    -Hanni-Mari

    VastaaPoista