16.1.2023

Pavlovarulla

Pavlovarulla eli marenkirulla täytetään mascarpone-vaniljavaahdolla ja marjoilla

Pavlova ja muut marenkileivonnaiset ovat erityisesti äitini suosiossa. Tällä kertaa marenki taipui rullan muotoon. Resepti on vanha, mummini reseptikätköistä löydetty ja leivoimme tämän rullan leivontakurssilaisteni kanssa jo toissavuonna. Pidän vatuista ja ne sopivat kirpakkuutensa takia hyvin marengin makeutta taittamaan. Myös muut marjat ja hedelmät sopisivat täytteeksi mainiosti. Niin ihanaa ja juhlavaa! Marenkiherkut sopisivat niin kesään keveytensä takia kuin näyttävyytensä ansiosta myös talvikauden juhliin. Pääsiäiseen sopivaksi tämä muokkautuu käyttäen keltaisia hedelmiä ja marjoja.

n. 10 palaa

pohja
5 kananmunan valkuaista
1 tl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
2½ dl siro-sokeria (erikoishienoa)
2 tl maissitärkkelystä (maizena)

pinnalle
3 rkl siro-sokeria

täyte
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 dl paksua vaniljakastiketta tai vaniljakreemiä
n. 200 g tuoreita marjoja, kuten vadelmia
3 rkl tomusokeria

Valmista pohja. Erottele keltuaiset pois ja vatkaa valkuaiset vaahdoksi etikan kanssa. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten ja vatkaa, kunnes sokeri liukenee eikä erotu vaahdosta. Lisää joukkoon maissitärkkelys. Kun vaahto on paksua ja kiiltävää, levitä se tasaisesti leivinpaperoidulle (leivinpaperin voi öljytä kevyesti) pellille. Paista 175-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Kumoa leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Poista uunissa ollut paperi ja jäähdytä.

Valmista täyte. Vatkaa mascarpone ja vaniljakastike tai -kreemi tasaiseksi. Levitä täyte pohjalle ja ripottele pinnalle marjoja tai hedelmiä. Kääri rullalle varovasti, ettei marenki murru. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua ja humpsauta päälle vielä tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kylmänä.

Vinkki: keltuaiset sopivat hyvin mm. key lime pie –limepiirakkaan, resepti löytyy täältä. Voit käyttää täytteeseen valmista Valion vaniljakreemiä, joka on tanakampaa kuin vatkattavat vaniljakastikkeet. Hyvä vaihtoehto olisi myös vaniljavanukas. Tämä leivonnainen on gluteeniton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti