8.3.2014

Parmankinkkusalaatti

Parmankinkkua ja marinoitua mozzarellaa
Tykkään ihan hirmuisen paljon parmankinkusta ja niinpä väsäsin tällaisen Italia-henkisen salaatin, kun kaapissa oli vielä mozzarellaakin. Tein nimittäin viikonloppuna avocadopastaa ja sen ylimääräisessä yrttikastikkeessa marinoin mozzarellat, olipa huikean hyvä idea! Herkullista ja näyttävääkin salaattia, olkaapa hyvät :)

2 annosta

100 g parmankinkkua
125 g mozzarellapallo
rucolaa
kirsikkatomaatteja
kurkkua
suippopaprikaa
oliiviöljyä
balsamicoa
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

mozzarellan marinadi
basilikaa
persiljaa
valkosipulia
tuoretta chiliä
parmesaania
oliiviöljyä
limemehua
suolaa
mustapippuria

Aloita mozzarellan marinoimisella mieluusti jo syöntiä edeltävänä päivänä. Silppua yrtit hienoksi silpuksi, lisää joukkoon raastettu parmesaani, chili ja valkosipuli. Raikasta makua tuoreen limen mehulla ja notkista tahnaksi oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi tai revi mozzarellat ja pyörittele marinadissa. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua. Kasaa salaatti levittämällä vadille reilusti rucolaa ja asettele päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja, kurkunpaloja ja paprikakuutioita. Laita päälle marinoidut mozzarellat ja pyöräytä parmankinkuista kauniit ruusukkeet, asettele parmat päällimmäiseksi. Mausta salaatti balsamicolla ja oliiviöljyllä ja lisää koko komeuden päälle paahdetut pinjansiemenet. Tarjoile välittömästi.

Taivaallisen hyvää! Rakastan juuri näitä yksinkertaisia aineksia, joita salaatti piti sisällään. Kuin antipasti, joka on koottu salaatiksi. Idea mozzarellan heittämisestä pastakastikkeeseen epäilytti parmesaanin takia hieman, mutta eipä mennyt kokeilu metsään. Kauniimman lopputuloksen toki saa, jos jättää marinadista parmesaanin pois. Salaattiin voi laittaa vielä oliiveja, artisokansydämiä ja avocadoviipaleita sekä tarjota lisänä hyvää leipää. Tällä kertaa testissä oli Lidlin parmankinkku ja se olikin oikein mainio tuote, taisi olla melko edullistakin vielä. Yleensä ostan Zimbo-merkkistä, mutta sitä ei mielestäni ihan kaikista kaupoista saa. Yleensä tulee shoppailtua työpaikan alakerran K-supermarketissa, josta en ole muuten edes tajunnut parmahyllyä tarkistaa - asia on korjattava välittömästi! Millainen on sinun suhteesi parmesaaniin, parmankinkkuun ja avocadoon? Minulla ne ovat melkeinpä jääkaapin vakiovarusteita :)

2 kommenttia: