6.6.2013

Kasvis-halloumisalaatti

Kesäinen ja kevyt ateria
Hellesäällä ei oikein tee mieli mitään lämmintä ruokaa, eikä oleilla kovin pitkään keittiössä muutenkaan - miun asuntoni on kesäisin kuin sauna ja keittiö taitaa olla jo valmiiksi sen kuumin paikka. Eräänä kesäpäivänä kokkailin kuitenkin kevyen lämpimän "salaatin" - kesän kasviksia ja halloumia. Helppoa, herkullista ja nopeaa!

2 annosta

5 uutta raakaa perunaa
½ kukkakaali 
2 kesäsipulia varsineen
rypsiöljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
1 pkt halloumia

Pese perunat ja leikkaa ne muutaman millin siivuiksi. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi, pilko kesäsipulit varsineen ja viipaloi halloumi. Kuumenna isolla paistinpannulla/wokissa kunnon loraus öljyä ja paista perunasiivut melkein kypsiksi välillä sekoitellen, älä päästä palamaan. Lisää pannulle kukkakaalinuput ja paista sekoitellen melkein kypsiksi. Lisää joukkoon sipulit, sekoita ja mausta. Paista kuumalla kuivalla paistinpannulla halloumisiivut kauniin kullanruskeiksi. Annostele kasvisseos lautasille ja asettele halloumit päälle. Tarjoile välittömästi, sillää jäähtyessään halloumi muuttuu kumimaiseksi. 

Ah! Raikasta, herkullista ja hyvää. Alunperin suunnittelin tekeväni pestokasviksia, mutta maistellessani kasvisten kypsyyttä tulin siihen tulokseen, että pesto pilaa ruoan herkät puhtaat maut ja päädyin maustamaan tämänkin ruoan vain suolalla ja pippurilla. Halloumi on kanssa suolaista, joten kannattaa muistaa se suolaa hölvätessään. Raakana paistetut perunat vievät hieman pidemmän aikaa pannulla, mutta halutessaan tässä voi käyttää valmiiksi keitettyjä jäähdytettyjä perunoita tai höyryttää perunoita muutaman minuutin ennen viipaloimista. Ruoan kanssa nautiskelin testattavaksi saamani Hartwallin markkinoiman Foster's Radler -juoman, eli 2% olut-sitruslimujuoman. Sen hedelmäinen ja raikas maku sopi tälle kevyelle ruoalle hyvin, samoin se kävisi kevyeksi kesäjuomaksi hellesäällä. Kannattaa kokeilla tätä reseptiä joko yksin tai yhdessä! 

2 kommenttia:

  1. Halloumi on niin hyvää et syön sitä vaikka missä ja millä tavalla! ♥ Välillä paistan ja laitan jotain hyvää makeaa hilloa päälle ja ai että se on hyvää!! :) Ihana annos! ♥

    VastaaPoista
  2. Tuo ei olekaan tullut mieleen, kiitos vinkistä! Mansikoiden kanssa olen syönyt mutta hillo uusi idea :)

    VastaaPoista