15.6.2013

Grillattu pekoniparsa


Kaksi herkkua yhdessä
Parsa on herkkua, pekoni on herkkua ja pekoniin kääritty parsa on überherkkua! Nämä parsat kääräistiin pekoniin ystäväporukkamme kesän ensimmäisissä grillijuhlissa ja pääruoaksi nautiskeltiin herkullisia hampurilaisia, joihin upposi loput 2,5 pakettia pekonia. Parsa kannattaa muutenkin grillata tai paistaa pannulla, sillä keitettäessä (kiehautettaessa) niiden herkkä ja ihana maku liukenee turhaan veteen. Nyt tosin alkaa jo parsa-aika olla ohi postauksen ajankohtaisuuden suhteen, mutta ei se mitään. Parsaa tuli tänä vuonna muutenkin syötyä harmillisen vähän, sitä jotenkin pääsee aina yllättämään tämä asia kuin talvi autoilijat. Noh, ensi keväänä petrataan sitten taas! Ohje on pienennetty neljälle hengelle sopivaksi, meitä kun oli reilu kymmenkunta ja parsoja alkuruokana oli kaksi per nuppi. 

4 annosta

1 nippu vihreää parsaa
1-2 pakettia pekonia
suolaa
mustapippuria

Pese parsat ja rimpsuttele ne kuiviksi. Taita parsaa tyvestä, kunnes se napsahtaa poikki, näin saat puumaisen varren poistettua. Toki voit leikata myös muutaman sentin kovaa vartta pois veitsellä. Kääri (puolitetut) pekonisiivut tiukasti parsojen ympärille, jätä nuppua näkyviin. Grillaa parsoja grillilevyn tai ritilän päällä, kunnes pekonit ovat saaneet kauniin värin. Käännä parsoja välillä varovasti, ettei pekonit irtoa. Rouhi valmiiden pekoniparsojen päälle suolaa ja pippuria. Tarjoile välittömästi. Pekoniparsat ovat oiva lisuke grilliruoalle tai kiva lisä vaikkapa pihville. 

Nam! Tästä ei paljoa ruoka parane. Yksinkertaiset asiat, mutta hyvät maut! Eikä tullut edes kuivakkaa, vaan pekoni mehevöitti parsaa mukavasti. Kiva natusteluruoka ja nälän herättäjä. Jokos te olette kokeilleet tätä? :)

2 kommenttia:

  1. Kaveri kehui tälläistä comboa, pitää kokeilla niin kauan kuin on parsakevättä jäljellä. Heh, yllättää kuin talvi autoilijat ;D.

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa miun lähikaupassa oli vielä nättejä ohkaisia parsoja, eli ei tässä vielä hätä tullut :)

    VastaaPoista