17.6.2013

Hot Dogit grillistä ja juustosalaatti

Kauniissa maisemissa oli kiva kokkailla!
Minut pyydettiin kokkailemaan toukokuun lopulla erääseen illanviettoon, joissa teemana oli jenkkityylinen grilli-iltama. Porukkaa paikalla oli parisenkymmentä, joten päädyin tekemään hodareita ja salaattia, näin jokainen sai koostettua mieleisensä annoksen pöydän antimista. Grillikodassa muurikkapannulla paistoin pari kiloa nakkeja ja loppujen lopuksi hodarisämpylät mikrotettiin tarjoilukuntoon sisätiloissa. Muut täytteet ja lisukkeet olivat omissa kipoissaan. Pienemmälle joukolle kaikki onnistuu kyllä pelkästään grillissä :)

hot dog -sämpylöitä (1-2/ruokailija)
nakkeja tai bratwursteja (1-2/sämpylä)
sinappia
ketsuppia
paahdettua sipulirouhetta
juustoraastetta
hapankaalia
kurkkusalaattia

juustosalaatti
jäävuorisalaattia
rucolaa
basilikaa
kirsikkatomaatteja
kurkkua
punasipulia
edam-juustoa
salaatinkastiketta

lisäksi
perunasalaattia
grillattuja maisseja puolitettuna
vaahtokarkkeja
sipsejä + dippiä
vesimelonilohkoja
tiikerikakkua
suklaabanaani-karkkeja
limpparia, vichyä

Tee ensimmäisenä salaatti. Pilko salaatit kulhoon, hienonna joukkoon rucola ja basilika. Pilko tomaatit ja kurkut, suikaloi punasipuli ja kuutioi juusto. Sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoiluun asti. Asettele lisukkeet nätisti tarjoilua varten. Grillaa tai paista nakit ja pidä ne lämpimänä. Lämmitä halkaistuthodarikuoret vesihauteessa kattilassa, mikrota tai grillaa varovasti. Pidä lämpimänä. Grillaa myös maissit. Täytä hodari mieleisillä täytteillä ja nautiskele.

Nam! Hodari tuli syötyä pitkästä aikaa. Valurautapannussa paistaminen tuo hyvää makua nakkeihin, joten niitä ei kyllä kannata höyryttää tai mikrottaa. Mie en muuten ole koskaan suuremmin nauttinut nakeista, ostan niitä kotiini ehkä kerran vuodessa. Hodarit on kuitenkin jees, mutta jenkkigrilliherkuista pidän enemmän kunnon hampurilaisista.

Kiireellä täytetty hodari voisi olla nätimpikin :)
Omaan hodariini laitoin ketsuppia, sinappia, majoneesia, juustoraastetta ja sipulirouhetta parin nakin kaveriksi. Muuten lautaselta löytyi perunasalaattia, juustosalaattia, hapankaalia ja maissinpuolikas. Kiireessä täyttelin tämän kuvattavaksi päätyneen hodarin, joten kuva ei tee kyllä oikeutta tälle mitenkään. Onneksi taustalta näkyviä maisemia voi sentään ihailla :) 

Loput salaatit muuten tuli tuunattua näin:

Hävikkisalaatti
Grillibileitä seuranneena päivänä loput juustosalaatista tuli syötyä ruokaisammaksi tuunattuna. Valmiin salaatin joukkoon pilkoin grillattua broileria, lisäsin päälle cashew-pähkinöitä ja kastikkeeksi laitoin Hellmann'sin valkosipulista majoneesia. Ja sivuun vielä pari siivua ciabattaa. Kyllä maistui!


Yhteistyössä Hellmann's


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti