12.8.2014

Mutakakku / mudcake

Herkullinen mutakakku ei kaipaa kuin hieman tomusokeria
Mutakakku eli mudcake on ihanaa valuvan mehevän sisuksensa ansiosta. Mutakakku taltuttaa takuuvarmasti suklaanhimon ja makeanhimon, se on oiva kumppani kahville ja sopii niin hellekesään kuin kylmään talveenkin. Muun muassa näistä syistä se on yksi lempileivonnaisiani, vaikka en ole mikään suklaafani oikein koskaan ollutkaan. Kuvissa ihanan valuva keskusta ei näy, mutta tarkoituksena kakkua on paistaa mieluummin hieman liian vähän kuin liikaa. Ylipaistettuna, kuten miulle viimeksi kävi (ei kuvatodistetta), tästä tulee ihan vaan tavallinen suklaakakku. Sen kakun tuunasin valkosuklaarouheella ja lisäsuklaalla ja tarjoilin kermavaahdon kanssa ystävilleni grillibileiden päätteeksi. Onneksi se maistui silti, vaikka tämä valuva versio on enemmän makuuni :)

26-28 cm irtopohjavuokaan

4 kananmunaa
2 dl sokeria
200 g hyvää tummaa suklaata
200 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

tarjoiluun vaniljajäätelöä, kermavaahtoa, turkkilaista jogurttia,
vaniljakastiketta ja tuoreita marjoja

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan reunat, pingota pohjalle leivinpaperi. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi kattilassa ja sulamisen loppupuolella lisää kattilaan myös paloiteltu suklaa. Sekoita voi-suklaaseosta ahkerasti, ettei se pala pohjaan. Anna seoksen jäähtyä hetki ja sekoita se muna-sokerivaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi taikinaan, sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä se tarjoiluvadille. Tahmaista ja valuvaa kakkua haluavan ei kannata laittaa mutakakkua jääkaappiin, vaan syödä se mahdollisimman pian paistamisen jälkeen. Tarjoa mutakakun lisukkeena vaniljajäätelöä, kermavaahtoa, turkkilaista jogurttia tai muuta vastaavaa, myös tuoreet marjat käyvät mutakakun kaveriksi mainiosti.

Herkullinen mutakakku
Tämä on kyllä niin herkullista! Ohjeella olen tehnyt usein mutakakkua ja en ole ajatellut ohjetta vaihtaa, kun se toimii niin hyvin. Joskus teen jotain marjoilla tuunattuja versioita (vattu ja suklaa on taivaallinen yhdistelmä), joskus puolitan ohjeen pieneen vuokaan sopivaksi ja joskus ripottelen pinnalle valkosuklaata sattumiksi. Oma lempparini mutakakun lisukkeeksi taitaa olla hieman happamahko turkkilainen jogurtti, joka taittaa makuja sopivasti. Mietinpä tuossa, että kaveriksi sopisi myös vaahdotettu smetana tai ranskankermakin, mutta kaloreita ei silloin kannata laskeskella... Maistuuko sinulle mutakakku?

1 kommentti:

  1. Heippa, kokeilinkin tätä reseptiä tänään ja pakko vaan kehua! Yleensä suklaakakku reseptit on ollu fiaskoja, joten kiva kerrankin onnistua :) huippuresepti !

    VastaaPoista