14.8.2014

Herkkutatti-pekonipasta

Maukas herkkutatti-pekonipasta
Pakastimestani löytyi vielä viimekesäisiä mummolan herkkutatteja pieni nyssäkällinen, joten pakkohan ne oli käyttää pois. Ja koska pakastimessa on edelleen paljon muutakin pikaisesti käytettävää ruokaa, niin nappasin puolikkaan paketillisen pekonia herkkutattien kaveriksi. Pasta valmistui alta aikayksikössä ja oli erittäin maistuvaa. Kyllä kotimaiset sienet vaan ovat hyviä!

2 annosta

200 g pakastettuja herkkutatteja
100 g pekonia
1 pieni sipuli
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
sitruunatimjamia
spaghettia

Sulata pakastetut sienet ja hakkaa ne pieneksi silpuksi. Silppua pekoni pieneksi ja laita kylmälle paistinpannulle paistumaan. Hienonna sipuli ja lisää pannulle ruskistumaan pekonin kanssa. Lisää joukkoon myös sienisilppu. Paista kullanruskeaksi ja varo polttamasta. Mausta ruoka suolalla ja pippurilla, lisää pannulle kerma ja hauduta kastikkeeksi. Hienonna timjami ja lisää melkein valmiin ruoan joukkoon. Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita herkkutatti-pekonikastike valmiin pastan joukkoon. Tarjoile välittömästi. Halutessasi pinnalle voit raastaa vielä parmesaania.

Herkkuruokaa! Sienet ja pekoni ovat loistava makuyhdistelmä ja toimivat pastassa hyvin yhteen. Tuota sitruunatimjamia kasvattelen omalla parvekkeellani ja sitä tulee silputtua paljon ruokaan kuin ruokaan. Timjami onkin mielestäni paras yrtti sienten kaveriksi ja timjamia olen käyttänyt vuosikausia sieniruokien maustamiseen. Tämän vuoden sienisato taitaa jäädä melkoisen niukaksi helteisen ja sateettoman kesän takia, mutta onneksi pakastimessa on vielä ainakin kauniin pulleita kantarelleja viime kesältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti