21.6.2014

Nyhtöpossu-pitaleivät

Nyhtöpossua ja guacamolea pitaleivässä
Tein aiemmin keväällä parista kilosta kassleria nyhtöpossua, joten sitä jäi monta pussillista pakastettavaksikin. Niinpä vappuna (jep, päivitykset laahaa hieman...) pääsin ruoanlaitosta helpolla: pari pussia nyhtistä sulamaan, guacamole muutamassa minuutissa valmiiksi, kasviksia palasiksi ja kaikki herkut pitaleivän sisään. Nyhtöpossun loput ajattelin käyttää cannelloneihin tai lasagneen, että saan käytettyä kaappien kätköistä tuotteita pois. On nimittäin aikamoiset määrät erilaisia ruokatarvikkeita niin pakastimissa kuin kuivakaapeissakin, vaikka yrittää pitää ylimääräiset jemmat minimissä. Ja kohta on taas marja-aika...

4 annosta

400 g valmista nyhtöpossua
4 pitaleipää
1 prk kermaviiliä/ranskankermaa
2 avocadoa
½ pieni sipuli
1 lime 
ripaus chilijauhetta
ripaus suolaa
tomaattia
kurkkua
sipulia
jäävuorisalaattia

Ota nyhtöpossu sulamaan ja laita se pieneen uunivuokaan. Paista 175 asteessa, kunnes liha on lämmennyt ja saanut hieman väriä. Tee sillä välin guacamole valmiiksi, eli muussaa avocadon malto, lisää joukkoon hienoksi silputtua sipulia (noin puolikas), limenmehua ja ripaukset mausteita. Yleensä laitan guacamoleen vielä kuutioitua tomaattia, mutta tällä kertaa jätin sen pois muiden täytteiden takia. Suikaloi sipulia, hienonna tomaattia, kurkkua ja salaattia. Paista pitaleipiä uunissa pakkauksen ohjeen mukaan juuri ennen tarjoilua. Halkaise pita, sipaise pohjalle kermaviiliä, lisää kasviksia ja kunnon kasa nyhtöpossua. Viimeistele annos guacamolella ja tarjoile välittömästi.

Herkullista! Nyhtöpossu ja pita ovat oiva pari, joiden kaveriksi käy myös guacamole varsin mainiosti. Sisään voisi laittaa myös hyvää juustoa tai majoneesia, mistä ikinä sattuukin pitämään. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun perheeni pääsi maistamaan nyhtöpossua ja hyvin maistui heillekin. Liha sai kiitosta mukavasta maustaan ja mehevyydestään, vaikka en edes laittanut nestettä mukaan lämmitysvaiheessa. Se mitä näistä pitoista jäi lihaa yli, taisi päätyä lopulta salaattiin tai leivän päälle. Ja seuraavan kerran pitää kyllä pitaleivät tehdä alusta alkaen itse, niin maut saisi vielä uudelle levelille. Lapsuudesta saakka täyttämässäni ruokaohjekirjassa on joku pitaleipien resepti, mutta ystäväni ohje taitaa olla vieläkin parempi. Pitääkin etsiä resepti jostain!

5 kommenttia:

  1. Minulla on juuri banaanikakku uunissa. Kakun kautta päädyin blogiisi. Hienoa, että jaksat päivitellään vielä. Taidankin tehdä blogistasi keittokirjani, minulla kun on joskus ongelmia "mitä teen ruuaksi?" Terveiset Korkkonummelta M-L.

    VastaaPoista
  2. Marja-Leena, toivottavasti kakku maistui! :) Se on kyllä hyvää ainakin meidän porukan mielestä. Lähiaikoina on luvassa uusia reseptejä, joten tervetuloa seurailemaan ja toivotaan, että mieleistä purtavaa sattuisi kohdalle :)

    VastaaPoista
  3. Kakkua kehuttiin kovasti ja sanoin, että kiitos ei kuulu leipojalle, vaan hyvälle reseptille. Leipojalle ainoastaan siltä osalta, etten polttanut kakkua. Joten kiitos hyvästä reseptistä! Nyt resepti lähtee Ruotsiin blogimainnallasi. Terveisiä M-L

    VastaaPoista
  4. Hyvä kun on maistunut! :)

    VastaaPoista