30.11.2012

Pizza Antipasti

Italian herkut ohuen pizzapohjan päällä

Italialainen antipasto-alkupala taipuu näppärästi myös pizzaksi. Yksi ehdoton lempparipizzani, se kinkku-ananas-aurajuuston sofistikoituneempi sisar, sisältää mozzarellan lisäksi parmankinkkua, parmesaania ja rucolaa. Tässä mennään vielä parempaan, sillä täytteenä on myös artisokansydämiä ja oliiveja, kirsikkatomaatteja ja paljon mozzarellaa. On muuten hyvää!

1 ½ dl vettä
1/3 pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
n. 4 dl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä

paseerattua tomaattia
1 prk artisokansydämiä
kirsikkatomaatteja
oliiveja
1 pkt mozzarellaa (mulla arla apetinan sponssaamaa viipaletta)
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
rucolaa
parmesaania höylättynä
mustapippuria myllystä

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, sekoita joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Alusta mukaan vehnäjauhoja, kunnes saat kimmoisan ja kulhosta irtoavan taikinan. Vaivaa joukkoon loraus oliiviöljyä ja anna taikinan kohota vedottomassa lämpimässä paikassa vähintään kaksinkertaiseksi. Taputtele tai kaulitse pizzapohja pellin kokoiselle leivinpaperiarkille, levitä päälle tomaattikastike ja asettele pinnalle puolitetut artisokansydämet, viipaloidut kirsikkatomaatit (siemeniä voi valuttaa pois), oliiveja ja mozzarella. Paista 225 asteisessa uunissa, kunnes juusto on hieman sulanut ja reunat ovat saaneet väriä. Asettele paistetun pizzan päälle ilmakuivattua kinkkua (kasvissyöjä voi jättää pois) ja rucolaa, höylää päälle parmesaanilastuja ja rouhi pinnalle vielä mustapippuria. Jos haluaa, voi pinnalle lorottaa vielä hieman oliiviöljyä, mutta miusta se ei ole välttämätöntä.

Tämä on kyllä parasta pizzaa ikinä! Ihanan ohut ja rapea pohja, herkullisia maukkaita täytteitä ja erilaisia suutuntumia. Joensuussa mistään oikeasta pizzeriasta ei saa ilmakuivattua kinkkua, rucolaa tai parmesaania, niin pitää sitten itse tehdä, vaikka kunnon pizzauunissa paistettuna pohjasta tulisi vieläkin parempi ja reunat hiiltyisivät ihanasti... Mie oon huomannut, että ilmakuivattua kinkkua ei (välttämättä) kannata paistaa, vaan sen maku toimii kaikkein parhaiten paistamattomana ja raikkaimpana. Joskus tekee mieli tällaista pizzaa ja joskus sitten "junttipizzaa", kuten rakas ystäväni peruspizzaa kutsuu - mitkä ovat siun lempitäytteet? :)

Pizza paistetaan osan täytteiden kanssa, loput laitetaan päälle vasta paistamisen jälkeen

1 kommentti:

  1. ihanan kauniitaj herkullisia annoksia sinulal täällä,minä kans siirryin vuodatusesta tänne pitämään blogia:) linkitän sut jos sopii :D

    VastaaPoista