14.5.2017

Aura-kasvismuffinit



Nämä herkulliset muffinit suunnittelin aiemmin keväällä, kun kehittelin leivottavaa kansalaisopistolla pitämälleni kakkukurssille. Teimme muffineista paria eri versiota ja ne olivat oikein maukkaita suuntaan jos toiseen tuunattuina. Resepti on helppo ja nopea toteuttaa myös yllätysvieraille, sillä muffinien täytteeksi käy mitä vaan kaapista löytyy ja yleensä perusraaka-aineet löytyy aina kaapista (kermaviilinkin voi korvata vaikka maidolla). Jos valmistat muffineita juhliin, voit paistaa ne jo edellisenä päivänä ja laittaa yön yli jääkaappiin odottamaan tarjoilua, parhaita ne kuitenkin ovat pian paistamisen jälkeen. 
12 kappaletta

125 g voita
2 kananmunaa
½ tl suolaa
200 g kermaviiliä
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ pkt aurajuustoa
1 kevätsipuli varsineen
n. 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 tl kuivattua timjamia
n. 2 dl juustoraastetta
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat, suola ja kermaviili kevyesti voin joukkoon vispilällä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe, sekoita taikinaan isolla lusikalla hämmentäen, älä vatkaa. Valuta öljyyn säilötyt aurinkokuivatut tomaatit (käytä valmista kuutiota tai hienonna tomaatinpalat pieneksi silpuksi), hienonna kevätsipuli varsineen pieneksi silpuksi ja murustele aurajuusto. Sekoita makuaineet taikinaan, lisää mukaan myös timjami. Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta sekä halutessasi yrttiä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kypsiä ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa haaleina. Muffinit kestävät hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vinkki: Korvaa aurajuusto fetajuustolla tai muulla mieleisellä juustolla (raasta juusto tarvittaessa), vaihda tomaatti hienonnettuun paprikaan tai käytä mukana esim. hieman metwurstia. Makuaineita ei kannata käyttää liikaa, eli mittasuhteet on huomioitava. Samoin useat kosteat raaka-aineet yhdessä, kuten paprika ja aurinkokuivattu tomaatti, voivat löysyttää taikinaa liiaksi eikä se paistu kunnolla. Joten vanha sanonta ”less is more” pitää paikkansa leivonnassakin!

Aura-kasvismuffinit
Ihania! Todella nopeita tehdä ja maistuu hyvältä niin aamupalana, välipalana kuin iltapalana. Tai tarjottavana juhlapöydässä, illanistujaisissa, salaatin lisukkeena tai eväänä... Kokeilin laittaa osaan metwurstia ja hyvää oli niinkin, samoin paprikalisää testasin. Taikina jää ihan hitusen kiinni paperivuokiin, joten sitä ei kannata säikähtää. Ja nämä muffinit ovat mainio keino päästä eroon jääkaapin jämistä! Erilaiset juustot, leikkeleet, kasvikset, säilykkeet ja yrtit uppoavat näihin hyvin.
Muffiniresepti on julkaistu tämän viikon Karjalan Heilissä ruokapalstallani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti