9.1.2016

Chorizopasta

Mausteinen chorizopasta on ihanaa ja nopeaa herkkuruokaa
Tähän ruokaan sain idean jo alkutalvesta, kun kokkailimme ystävieni kanssa. Ystäväni oli ostanut paketin chorizoa ja teimme siitä nopeaa pastaa alkupalaksi. Nyt tein oman versioni tästä ruoasta ja se sopikin oikein mainiosti talven kylmimpään päivään, ruoka lämmitti ihanasti vaikken ystäväni tapaan laittanutkaan ruokaan enää chiliä. Chorizo on mausteista espanjalaista raakamakkaraa ja se sopii oikein hyvin myös suomalaiseen makuun, sillä ainakaan tämä käyttämäni Saarioisen makkara ei ole liian tulista. Makkarassa on herkullinen tuoksu ja olen käyttänyt sitä kotona nimenomaan massana, en makkaramuodossa. Kuivattuna kovana makkarana saatava chorizo puolestaan sopii hyvin paellaan tai lihapataan, leikkeleeksi siivutettu taas pizzaan. Kannattaa kokeilla! 

4 annosta

280 g Chorizo grilliwurst -raakamakkaraa (Saarioinen)
1 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
½ puntti tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
250 g kirsikkatomaatteja
400 g pastaa


Leikkaa makkaroiden päät auki ja purista makkaramassa pois suolesta. Leikkaa makkaramassa pieneksi ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna suolalla maustettu pastavesi ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paista pastan kypsyessä makkarapalat öljytilkassa paistinpannulla ja kun chorizo on saanut väriä, lisää pannulle myös sipuli ja valkosipuli. Anna paistua kypsäksi. Lisää pannulle mausteet ja jatka hauduttamista hetki. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja lisää ne hetki ennen pastan kypsymistä chorizon joukkoon. Kirsikkatomaattien tarvitsee vain lämmetä. Lisää kauhallinen pastan keitinvettä kastikkeen joukkoon, valuta pasta ja lisää pasta pannulle. Pyörittele ruoka sekaisin, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile mausteisen pastan lisukkeena raikasta salaattia. Halutessaan ruokaan voi lisätä myös chiliä tuomaan lisäpotkua ja ruoan tarjoilla parmesaaniraasteen kera. Ruokaa voi jatkaa lisäämällä siihen vaikkapa kuutioitua kesäkurpitsaa, hienonnettua paprikaa tai soijarouhetta.

Olipas hyvää! Oikeastaan yllätyin itsekin, kuinka hyvää ja herkullista ruoasta tuli, vaikka en juuri uhrannut ajatusta kokkailulle. Heittelin vaan pannulle muutaman aineksen ja räppäsin nopeasti kuvia, sillä miulla oli kiljuva nälkä. Viime aikoina on tullut kokattua näitä vartissa valmista ja hävikistä herkuksi -teemaisia ruokia, sillä koitan saada käytettyä kuiva-ainekaappieni, maustekaappieni ja purkinjämien kautta ruokavarastoni tyhjiksi. En tehnyt uudenvuodenlupauksia, mutta päätin, että lopetan turhan ruokien ostelun, keskityn käyttämään jo kotoani löytyviä aineksia ja hankin ainoastaan sitä, mitä oikeasti tarvitsee. Lähinnä kaupasta tarvitseekin vähään aikaan ostaa vain tuoretuotteita, kuten kasviksia, hedelmiä, maitotaloustuotteita ja leipää. Tosin leipääkin pitäisi itse leipoa ahkerasti, sillä kaapeista löytyy jos jonkinmoista jauho- ja hiutalepussia. Pataleipä on oiva keino saada jauhopussukat loppuun, leipä valmistuu ilman vaivaamista ja koska miulla on viime aikoina ollut ongelmia saada hiiva kohottamaan taikinoita, ei pitkään kohotettava pataleipä petä koskaan. Klikkaa tästä pataleivän resepti.

Chorizopasta tarjoiltiin ihanien kirpparilöytöjen kanssa. Pannu on useamman vuoden takaa
ja ison tarjoilulusikan hankin vasta tänä kesänä.

4 kommenttia:

  1. Taatusti hyvää, rakastan chorizoa ja pastaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peggy, kokeile ihmeessä :) Tykkäsin älyttömästi! Tuo raakamakkara oli niin hyvää.

      Poista
  2. Kokkailu ei ole oikein mun juttu ja en tykkää monimutkaisista ohjeista ( joista huolimatta ruoka on kaukana ulkonäöllisesti ja todennäköisesti maullisestikin) oikeasta. Nyt paikallislehdestä ohjeen bongattuani sain jonkun patakakkos-vimman ja onneksi sain. Tää oli hyvää ja ohje oli riittävän helppo ja simppeli mulle. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maarit,

      kiva kuulla että olet jo kerennyt testaamaan ja on maistunutkin :) Siihen mie resepteilläni pyrin, että ovat helppoja tehdä ja lopputulos olis kuitenkin maukas. Kurkkailehan jatkossakin Heilin palstaa ja blogia, jos vaikka keittiökärpänen purisi toistekin :)

      Poista