6.7.2015

Deluxe-hillo (raparperi-banaanihillo)

Raparperi taipuu banaanin kanssa yllättäväksi ja herkulliseksi hilloksi
Koska sain raparperia melkoisen messevän määrän keväämmällä, olen tehnyt siitä viime aikoina vaikka mitä. Ehkä hauskin juttu sattui vastaan toukokuun lopulla, kun Joensuussa järjestettiin ranskalais-italialaiset ruokamarkkinat. Yhdestä kojusta löysin raparperi-banaanihilloa ja pakkohan sitä oli ostaa mukaan. Muutaman päivän kuluttua tapasin lehtijutun merkeissä rouvan, joka on innokas puutarha- ja viljelysharrastaja ja hänen kanssaan tuli puhetta raparperista. Siinä sivussa hän jakoi minulle luottoreseptinsä, jossa oli juurikin tätä samaa yhdistelmää: raparperia ja banaania. Hän kertoi, kuinka tästä hillosta tehty kakku on vienyt monien kielet mennessään ja makumaailma on yllättävä, sillä harva arvaa, mitä hillosta löytyy! Niinpä kattila tulille ja kokeilemaan! Se markkinoilta ostettu purkki on muuten edelleen avaamatta, sillä olen käyttänyt tätä itse keiteltyä versiota. Että kiitoksia vaan loistavasta ohjeesta! Tässä on puolitettu ohje, jolla saa muutaman pikkupurkin hilloa. Vein hilloa purkillisen myös työkaverilleni, jota on kiittäminen raparpereista, joten kiitokset lähtevät tämän jutun myötä molemmille tahoille, jotka mahdollistivat tämänkin kokeilun :)

1 l raparperia
2 banaania
1 dl vettä
3 dl sokeria
3-5 cm pala tuoretta inkivääriä
½ tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl vaniljasokeria

Pese raparperit ja pilko ne kiehuvaan veteen. Lisää pätkä kuorittua inkivääriä ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes raparperit ovat hieman pehmenneet. Kuori ja viipaloi banaanit, lisää banaanisiivut kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä, kunnes raparperit ovat muhjaantuneet ja kypsyneet. Poista inkivääri kattilasta. Lisää muskottipähkinä sekä vaniljasokeri ja soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Kauho kuuma hillo kuumennettuihin säilykepurkkeihin ja pidä viileässä tarjoiluun saakka. 

Voi että miten ihanaa! Kieltämättä tämä oli hyvin yllättävä ja hyvä lopputulos, muskottipähkinä tuo makuun pyöreyttä ja banaani pehmentää raparperin makua. Hieman mausteinen lopputulos on kuitenkin mieto ja se sopii moneen juttuun käytettäväksi, mutta myös vaikkapa letuille tai jäätelön kaveriksi. Itse käytin hilloa mm. pieneen mansikkatorttuun juhannuksena ja perheelle sitä maistattessa eivät kyllä arvanneet, mitä täytteestä löytyy. Tykkäsivät kovasti, enkä kyllä yhtään ihmettele reseptin luovuttaneen kertomusta omista kokemuksistaan! Tämä on taas yksi resepti, joka jää varmasti käyttöön keittiössäni. Joten vielä kerran, kiitos!

2 kommenttia:

  1. Onpa aivan erikoinen "kokkaus" :)Kunhan ensin testaan,niin pääsee herkkujen listalle..

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista