7.6.2015

Perunasalaatti

Kotitekoinen perunasalaatti on ihanaa!
Perunasalaatti on suurta herkkuani, mutta liian usein ostoskoriini on päätynyt joku einessalaatti. Niiden maku on hyvin pistävä ja toisaalta majoneesipohjaisuuskin on vähän no-no. Joten sain ystäväporukkani vappujuhlista hyvän syyn tehdä ison kulhollisen kunnon kotitekoista perunasalaattia kaikkien muiden ihanien tarjottavien ja grillattavien kylkeen. Mitään tarkempaa ohjetta minulla ei tähän ollut, heittelin vaan kulhoon mieleisiä asioita ja jätin allergiani takia omenan pois, sitähän usein käytetään kotitekoisissa perunasalaateissa. Tämä salaatti näytti maistuvan hyvin koko seurueelle, joten pienemmässä kaavassa teen tätä varmasti jatkossakin. Tämä kulhollinen riittää siis isommallekin ruokaseurueelle, joten tarvittaessa ohjetta kannattaa puolittaa.

n. 10 annosta

n. 1,5 kg uusia perunoita
1 nippu kesäsipulia varsineen
½ puntti ruohosipulia
 3 isoa maustekurkkua
1 pieni prk pikkuisia säilykekapriksia
2 prk kermaviiliä
1 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria

Raaputa perunoista hennot kuoret irti ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Pilko hieman jäähtyneet perunat noin neljään osaan ja laita ne salaattikulhoon. Hienonna kesäsipulit varsineen hienoksi silpuksi ja hienonna myös maustekurkut kuutioiksi, lisää ne perunoiden joukkoon. Valuta säilykekapristen liemi pois ja kippaa kaprikset mukaan. Sekoita puristettu sitruunamehu, kermaviilit, suolaa ja pippuria joukkoon ja tarkista maku, anna maustua jääkaapissa tovi ennen tarjoilua, voit tehdä salaatin jääkaappiin maustumaan jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Sekoita salaatti ennen tarjoilua ja hienonna pinnalle ruohosipulia. 

Klassisen hyvää! Tässä oli kyllä maut kohdillaan ja toimi hyvin salaattien ja grillilihojen kumppanina. Kaprikset ja maustekurkut tuovat pientä hapokkuutta salaattiin, samoin sitruuna. Ne ovat oleellinen osa makuelämystä ja sitruuna raikastaa ja keväntää kokonaisuutta vielä vähän. Valmistin salaatin jo edellisenä iltana, niin maut kerkesivät tasaantua kunnolla ja oli helppo napata kulho mukaan. Jos haluaa löysempää salaattia, niin voi vähentää perunan määrää tai lisätä kermaviiliä. Annoksesta riitti hyvin n. 15 hengen aterialle, kun tarjolla oli paljon muutakin syötävää broilerista pihveihin, makkaraan ja muihin salaatteihin. Jälkkäriksi olikin sitten ihana kakkukimara ja oman tekemäni jälkkärin resepti tulee myöhemmin blogiin. Olipa ihana viettä vappua herkutellen hyvässä seurassa, ilman kiirettä minnekkään. Kiitos ystävät! :)

3 kommenttia:

  1. Itse aikoinaan ihastuin pirkkalehden versioon, en ole niin majoneesin perään perunasalaattissa.

    http://www.k-ruoka.fi/reseptit/valimeren-perunasalaatti/

    VastaaPoista
  2. Itse aikoinaan ihastuin pirkkalehden versioon, en ole niin majoneesin perään perunasalaattissa.

    http://www.k-ruoka.fi/reseptit/valimeren-perunasalaatti/

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä! Pitänee testata tätä joku kerta :)

    VastaaPoista