1.4.2015

Helppo kinuskitorttu

Kinuskitorttu valmistuu nopeasti
Jostain netistä bongasin aikanaan helpon reseptin, johon käytetään kondensoitua, karamellisoitua maitoa. Kaikista hauskinta tässä reseptissä on se, että se lopputulos muistuttaa ihan juustokakkua sisältämättä sitä lainkaan. Eli varsin näppärä huijaus, joka valmistuu ilman suurempaa tuskaa. Kakun kanssa kannattaa tarjoilla jotain marjaa, joka raikastaa makua. Minä nakkasin kaveriksi mustikoita pakastimesta, mutta vadelma olisi vieläkin parempi maultaan, ainakin minun mielestäni.

20 cm irtopohjavuokaan

150 g kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna
1 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä
3 kananmunaa
1 prk karamellisoitua maitotiivistettä


Murskaa keksit hienoksi ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin kohmettumaan. Vatkaa vaniljakreemijauhe veden kanssa kreemiksi sähkövatkaimella noin viiden minuutin ajan. Sekoita joukkoon kananmunat sekä karamellisoitu maito. Kaada täyte vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan (laita päälle leivinpaperi, jos pinta uhkaa tummua liikaa). Sammuta uuni ja anna tortun olla uunissa vielä vähintään puolisen tuntia. Anna tortun jäähtyä ja irrota vuoasta kakkuvadille. Koristele torttu marjoilla juuri ennen tarjoilua.

Namnam! Vaikka tämä on aika makeaa, on se silti niin ihanaa herkkua. Tein tämän pieneen vuokaan, kovin isoa tästä ei siis tule. Mikäli käytät isoa 26-28cm irtopohjavuokaa, kannattaa resepti tuplata. Maitotiiveisteitä myydään yleensä säilykehyllyssä kookosmaitojen vieressä. Mikäli sieltä ei löydy, niin kannattaa kurkata leivontahyllyyn. Minun tutkimusteni mukaan näitä erilaisia maitotiivisteitä (kondensoitu, karemellisoitu, suklainen) myydään jo ihan pienemmissäkin ruokakaupoissa, kun muutamia vuosia sitten niitä ei löytänyt kuin erikoiskaupoista tai kaikkein isoimmasta kaupungin kaupasta. Ihan ensimmäiset maitotiivisteeni olen tuonut matkalaukussa reissuiltani, joten tämä muutos on otettu ihan ilolla vastaan :)

Reseptissä on käytetty keskimmäistä tuotetta

2 kommenttia:

  1. vinkki..älä käytä salamaa ruokakuvauksessa, valaistus on kaiken a ja o.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Salamaa pyrin välttämään, mutta olosuhteiden pakosta siihen joskus joutuu turvautumaan :) Kotini luonnonvalo on haasteellinen myös kesällä, valaistuksella ei saa paljoa apua ja linssien valovoima riittämätön, joskin parantunut tämän kuvan jälkeen (kuvat kevättalvelta). Ja aina ei kerkeä/jaksa/muista etsiä kameraa ja kikkailla kameran asetuksilla niin paljoa. Mutta onhan tässä loppuelämä aikaa harjoitella :)

    VastaaPoista