22.9.2012

Ravintola Kielo, Joensuu

Ehdoton lempiravintolani on joensuulainen  Ravintola Kielo. Olemme ystävieni kanssa olleet ravintolan vakioasiakkaita jo vuosia ja myös henkilökunta on tullut enemmän kuin tutuksi vuosien saatossa. Kielossa vaihtui viimeksi syyskuun puolivälissä ruokalista, sillä ravintolassa tarjoillaan sesongin mukaista mahdollisimman lähellä tuotettua ja luomua ruokaa., joten lista uusiutuu monta kertaa vuodessa. Kunnon vaihtoehto näille ketjuravintoloille, joissa saat samaa ruokaa vuodesta toiseen! Viimeksi kävimme Kielossa herkuttelemassa uuden listan antimia reilu viikko sitten. Olin juuri tulossa valokuvauskurssilta, mutta eihän sitä nälissään ja kiireisenä osannut säätää ravintolan tunnelmavalaistukseen sopivia asetuksia kameraan, joten kuvat ovat vähän mitä ovat. Toivottavasti jatkossa paranee kuvanlaatu! :P

Tomaattipannacotta
Minä nautiskelin alkupalaksi tomaattipannacottaa ja marinoituja kantarelleja. Lisäksi annoksessa oli uunipaahdettuja minitomaatteja retiisiä. Pannacotassa oli intensiivinen tomaatin maku ja se oli myös ihanan kermaista, kuin kermaista tomaattikeittoa hyydytettynä! Kantarellit olivat pieniä ja herkullisia, hieman kirpakoita. Annos oli oikein maistuva, hieman erilainen alkupalakokemus. Kannattaa testata! Itse ainakin ajattelin joku kerta keitellä itsekin suolaista pannacottaa näiden kermaisten versioiden lisäksi :)

Villisika-ankanmaksaterriini ja hillottua omenaa
Ystäväni nautiskelivat suurina maksanystävinä tietenkin maksaa sisältävät alkupalat. Annoksessa oli hyvä kombinaatio riistaista villisikaa ja pehmeää ankanmaksaa. Minulle, joka en suuremmin perusta maksasta, pidin myös annoksesta ainakin pienen testipalani mukaan. Makea hillottu omena komppasi mainiosti suolaista terriiniä.

Sorsanrintaa, punakaalihauduketta, perunafondattia, kermaista riistakastiketta ja kasviksia
Koska listalta löytyi riistaa, valitsimme kaikki tottakai pääruoaksi itseoikeutetusti sorsaa. Annos oli hieman erilainen kuin listalla, sillä normaalisti annos sisältäisi rintalihan sijaan perinteiseen tapaan valmistettua luullista sorsaa. Sorsanrinta oli mukavan punervaa ja mehukasta, ei lainkaan kuivaa. Rintafileessä on vahva riistan maku ja linnun roippeista keitelty kermainen kastike oli meidän kastikeihmisten mielestä annoksessa ehdotonta parhautta. Haudutettu punakaali oli mielenkiintoinen lisuke, joka oli täynnä yllätyksiä! Ensimmäisenä maistoin annoksesta hennon kanelin ja samaan maustemaailmaan päätyivät myös ystäväni. Asia pitikin tarkistaa keittiöstä, kuten usein mausteita arvuutellessamme, ja olimme osuneet oikeaan. Keittiöstä paljastettiin myös se, että annos sisälsi anista! Eipä olisi uskonut, miten herkullista ruokaa punakaalista saa.

Suklaabrülée ja kirsikkakakkua 
 Jälkkäri kuuluu tottakai kunnon illallisen päätökseksi. Itse valikoin listalta tietenkin suklaisen jälkkärin, vaikka kirsikka annoksessa hieman arvelutti. Olen hyvin kaikkiruokainen, mutta kirsikasta en ole oikein koskaan välittänyt (ja näköjään samaan postaukseen tulee kaksi ei-niin-suosikkia, maksa ja kirsikka...). Joskus on hyvä heittää ennakkoluulot romukoppaan ja kokeilla rohkeasti uusia makuja. Kokeilu kannatti, sillä kirsikkakakku oli mehevää ja maukasta, eikä kirsikka ollut liian hallitsevassa roolissa. Annoksessa oleva vaahto oli myös kirsikkaista ja sekin oli hyvää. Vaalea on vaniljaista kastiketta. Kulhossa oleva suklaabrülée oli ihanan tuhtia ja maultaan rikasta, pinnalle poltettu sokeri toi mukavaa tekstuuria ja makua lisää. Todella mainio jälkkäri, suosittelen lämpimästi. Kielon listalta löytyy muuten aina joku suklaajälkkäri ;)

Mustikkapiiras ja vaniljajäätelöä
Toinen ystäväni tilasi perinteistä mustikkapiirakkaa vaniljajäätelön ja vaniljakastikkeen kanssa. Maku kuin mummolassa, mehevä ja pehmeä. Mainio annos tämäkin!

Jälkiruokaviini
Jälkiruoaksi nautiskelimme Beerenausleeseä. Mielenkiintoinen jälkiruokaviini!

Suosittelen Ravintola Kieloa kaikille joensuulaisille ja kauempaakin sinne kannattaa saapua herkuttelemaan. Kielo on lunastanut muutamassa vuodessa paikkansa eittämättä yhtenä kaupungin suosituimpana ravintolana ja Kielossa on laaja uskollinen kanta-asiakaskunta - kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen. Hinta-laatusuhde on kohdallaan ja rahalleen saa ehdottomasti vastinetta ja upeita makuelämyksiä. Me ainakin luotamme ystävieni kanssa Kieloon :)

1 kommentti:

  1. Tuo mustikkapiirakka kuulostaa ihanalta! Meillä oli myös ravintola, joka oli suosikki kauan aikaa. He kuitenkin lopettivat toimintansa. Nyt etsinnässä on uusi ravintola.

    VastaaPoista