11.7.2016

Briejuusto-salaatti

Kesäisessä salaatissa maistuu briejuusto
Tämä salaatti on melko vakioruokaa meillä kesäisin, mutta se päätyy vasta nyt blogiin. Tykkään kaikenlaisista juustoista ja briejuusto on varma valinta lautaselle, kun haluaa hyvää. Kastikkeen avulla salaatti saa makua ja upgraden seuraavalle tasolle. Mikäli mansikoita on saatavissa, niitä kannattaa myös pilkkoa salaattiin. Mansikat ja brie maistuvat hyvälle yhdessä!

jääsalaattia
tuoretta basilikaa
miniluumutomaatteja
kurkkua
punasipulia
suippopaprikaa
briejuustoa

kastike
3 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Pese ja revi salaatti laakealle vadille. Pilko kurkku isoiksi lohkoiksi ja puolita pikkutomaatit. Viipaloi punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja kuutioi paprika isoiksi kuutioiksi, asettele ainekset salaattipedille. Viipaloi juusto isoiksi siivuiksi ja nosta salaatin päälle. Mittaa ainekset lasipurkkiin ja laita kansi tiukasti kiinni. Ravista purkkia, että kastike emulsioituu ja sekoittuu kunnolla. Lorottele kastike salaatille ja tarjoile välittömästi. Mikäli käytät mansikoita, lisää ne kaikkein päällimmäiseksi puolitettuina.

Herkullista! Tätä salaattia on kiva tarjota vaikkapa grillatun broilerin tai naudanfileen kaverina. Ja maistuuhan se toki alkupalana, pääruokana tai lisukkeena missä muussakin tilanteessa. Kaveriksi vielä reilu pala hyvää leipää tai patonkia, mitäpä sitä muuta tarvitsee. Tykkään itse erittäin paljon balsamicosta ja käytän sitä kastikkeissa melko reilusti. Mikäli et ole kovin happaman ystävä, voi balsamicon määrää vähentää tai vastaavasti lisätä öljyn määrää. Kannattaa maistella! Hunaja tai ripaus sokeria tai vaikka siirappia tasapainottaa ja pehmentää makua, joten sitä ei kannata jättää missään nimessä pois. Myös tuoreita yrttejä voi silputa kastikkeen joukkoon, mutta itse tykkään laittaa niitä aina salaattipohjaan. Myös esim. vuohenputki tai muut villiyrtit kannattaa hyödyntää salaatissa, jos niitä on saatavilla näppärästi.

2 kommenttia: