27.9.2015

Suklaakääretorttu

Suklainen ja mehukas kääretorttu
Ystäväni oli tulossa luokseni syömään ja leivoin meille jälkiruoaksi kääretorttua. Kääretorttua siksi, kun jääkaapissa oli kermaa ja kananmunia, jotka tuli käyttää pois enkä ollut tehnyt kääretorttua pitkään pitkään aikaan. Ystäväni rakastaa suklaata ja niinpä päädyin tekemään kaakaopohjaisen taikinan, jonka täytteeksi tuli vielä suklaata. Nopeaa ja maistuvaa!

taikina
4 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
½ dl maissitärkkelystä
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
pinnalle sokeria

täyte
aprikoosihilloa
2 dl vispikermaa
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
130 g tummaa suklaata

Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munavaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi nuolijan avulla. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, eli kunnes taikina on kypsynyt. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, on se kypsää. Ripottele toiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa paistunut kakkulevy sokerin päälle. Levitä vajaa purkillinen aprikoosihilloa ja anna kääretortun jäähtyä. Sulata paloiteltu suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota vispikerma ja sekoita siihen tuorejuusto. Kun suklaa on jäähtynyt, sekoita suklaa täytteen joukkoon. Levitä suklaatäyte kakkulevylle ja kääri rullalle leivinpaperin avulla. Kääri rulla tiiviisti folioon ja laita se tekeytymään jääkaappiin ennen tarjoilua.

Nam! Todella hyvä kokonaisuus, aprikoosi toi kivaa raikkautta ja sopi hyvin tuhdin suklaatäytteen kaveriksi. Aprikoosihillon kannattaa antaa imeytyä torttuun, ettei täyte lähde käärittäessä pyörimään pois sen päältä. Minulla tuo sokerointi epäonnistuu aina ja sokeri rapisee pois pinnalta tai siitä tulee kova laatta päälle. Tämä kuva on napattu valmistamisesta seuraavana päivänä, joten sokeri on onneksi jo sulanut pois. Aprikoosihillon tilalle tähän sopii hyvin vadelma tai mango. Pohja on unelmakääretortun pohja, joten täytteeksi voi tehdä myös perinteisen vaniljaisen voi-tomusokerikreeminkin. En ole muuten koskaan saanut niin hyvää kääretorttua, kuin vanhan yläasteaikaisen koulukaverin kotona, siinä oli ihana suklainen täyte. Pitäisikin kysäistä häneltä joskus, onko hänellä vielä tuo ihana resepti tallessa ja olisiko sitä kenties mahdollista saada...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti