1.10.2015

Tomaatti-fetapiiraset

Pienet piiraset korvaavat perinteiset pasteijat
Erilaiset piirakat ja pasteijat ovat ehdottomasti syys- ja talviruokaa. Itse olen tykännyt tehdä niin perinteistä levylihapiirakkaa kuin kolmiomallisia pasteijoita vaikka kinkkutäytteellä tai tuorejuustolla tuunatulla jauhelihatäytteellä. Nuo kolmiopasteijat olivat kouluaikaan ihan hittituote erilaisissa myyjäisissä. Jossain vaiheessa aloin saada tarpeekseni perinteisten pasteijoiden vääntämisestä ja päätin tehdä enemmän leivostyylisiä niistä. Niinpä nämäkin pienet suupalat ovat saaneet alkunsa ja ne saivat täytteekseen kaikkia jääkaapista löytyneitä herkkuja. Poikkeuksellisesti nämä on tehty valmistaikinasta, mutta yhtä hyvin tilalla voi käyttää omatekoista rahka-voitaikinaa, jonka resepti löytyy tuolta yllä olevasta linkistä. 

1 lehtitaikinalevy = 4 annospalaa

1 lehtitaikinalevy
4 tl ranskankermaa
4 kirsikkatomaattia
mustapippuria myllystä
n. 50 g fetajuustoa

Sulata tarvittava määrä lehtitaikinalevyjä pellillä ja leikkaa ne neljään osaan. Tee jokaiseen annospalaan kevyet viillot veitsellä muutaman millin päähän reunasta. Näin keskus pysyy täytettynä alhaalla ja reunat kohoavat kauniisti. Levitä viiltojen keskelle jäävälle isolle alueelle nokare ranskankermaa, asettele päälle puolitetut kirsikkatomaatit ja murustele päälle fetajuustoa. Rouhi pinnalle kevyesti mustapippuria. Paista 225-asteisessa uunissa kullanruskeaksi, noin 10-15 minuuttia. Tarjoile piiraset lämpiminä. 

Herkullista! Täyte vaatii ehdottomasti ranskankermaa tai jotain muuta kostuketta pohjalle, ettei lopputuloksesta tule liian kuivakka. Siihen sopisi siis myös tuorejuustot kuin punainen pesto tai jopa salsa tai muu tomaattikastike. Peston vaarana on kuitenkin se, että lopputulos on liian öljyinen, kun nuo taikinalevyt tuntuvat olevan aika rasvaisia paiston jälkeen. Näitä voisi tarjota vaikkapa salaaatin kaverina illanistujaisissa tai kahvipöydässä. Halutessaan vapaaksi jäävät reunustat voi voidella vielä kananmunalla kauniimman kiillon saamiseksi, mutta se ei ole välttämätöntä.

Piiraset on helppo ja nopea valmistaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti