13.8.2014

Meloni-mansikkafruitie

Hedelmäinen ja marjainen aamunaloitus
Fruitie on hedelmistä tehty juoma, joka maistuu herkulliselta. Tämän fruitien surautin aamupalaksi viikonloppuna, kun jääkaapissa oli vielä puolet minivesimelonista jäljellä. Ja koska yrttipuutarha kukoistaa, niin nappasin vielä kourallisen sitruunamelissaa joukkoon. Tähän olisi voinut lisätä joukkoon vaikkapa leseitä tai siemeniä, jopa mysliä, tuomaan lisää ruokaisuutta ja kuituja. Miun työpaikkani alakerrassa on vanhan luokkakaverini ja hänen puolisonsa omistama Super Smoothie -niminen ravintola, jossa tulee silloin tällöin käytyä joko smoothiella tai salaatilla. Oma lempparini heidän tarjoiluistaan on hedelmäinen keltainen smoothie (nimi hukassa) ja smoothiet sisältävät siis myös superfoodeja, mutta eivät esim. gluteenia. Superfoodien maailma on miulle vielä sen verran oudompi, että miun smoothiet ja fruitiet ovat vähän ravintoköyhempiä. Lähinnä työnnän blenderin kuppiin kaikki hedelmien ja marjojen jämät ja salaatinloput, säilykehedelmät (olen allerginen lähinnä kaikille tuoreille hedelmillekin) ja maitotuotteiden loput tai mehupurkkien pohjat. Toimii!

2 isoa lasia

½ minivesimeloni
n. 200 g pakastemansikoita
kourallinen sitruunamelissaa

Lohko vesimelonin hedelmäliha blenderin kulhoon ja kumoa päälle jäiset mansikat. Aja tasaiseksi massaksi ja lisää lopussa joukkoon hienontumaan myös yrtit. Tarjoile välittömästi isoista laseista. Mikäli massa jää liian paksuksi, sitä voi jatkaa vaikkapa hedelmämehulla tai vichyllä. Joskus saatan lorauttaa mukaan myös tilkan hunajaa, jos käytän hapokkaampia marjoja tai salaatinlehtiä.

Näppärä aamupala! Työpäivinäkin tämmöinen on helppo ja nopea pyöräyttää, kun tuotteet ovat valmiiksi jääkaapissa odottamassa tai ne eivät vaadi paljoa esikäsittelyä. Ennemmin myös teen tämmöisiä, kuin keittelen puuroa kaikessa kiireessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti