12.5.2017

Marinadi karitsalleTykkään marinoida käyttämäni lihat itse, jolloin saan niihin juuri haluamani maut ja voin välttää turhia lisäaineita. Marinadeihin kannattaa laittaa jotain hapanta, suolaista, makeaa ja aromikasta. Eli käytännössä hyvän pohjan luo öljy sekä happo sitruunasta ja/tai etikasta. Balsamico itsessään on mielestäni makeaa, joten tähän en erikseen laittanut esim. sokeriripausta, joka sopii marinadeihin oikein hyvin. Tuoreyrttien tilalla voi käyttää myös kuivattuja.
n. 500 g lihamäärän marinointiin 

1 dl rypsiöljyä
1 dl balsamiviinietikkaa
1 sitruunan mehu ja kuori
4 oksaa tuoretta rosmariinia
10 oksaa tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
Pyyhi karitsanlihat kuivaksi ja nosta ne pieneen kulhoon. Pese sitruuna ja leikkaa kuoret kuorimaveitsellä. Mittaa joukkoon öljy, balsamico, puristettu sitruunan mehu ja lisää mukaan muut mausteet. Sekoita marinadi huolellisesti lihan joukkoon ja anna maustua muutama tunti ennen valmistamista, mieluiten peitettynä jääkaapissa. Sekoita välillä, että lihapalat maustuvat tasaisesti. Nosta lihat marinadista juuri ennen paistamista ja pyyhi ne kuivaksi.
Hyvää oli! Käytin tällä kertaa karitsanfileitä, jotka ovat pieniä ja ohuita. Muutamassa tunnissa fileet ottivat hyvin makua marinadista ja paistettunakin lihoista tuli mukava sitruunainen ja yrttinen maku. Marinadi sopii myös ulkofileelle tai paisteille, myös lampaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti