11.6.2016

Chevreburgerit

Paras burgeri kätkee sisäänsä broileria ja vuohenjuustoa
Hampurilaiset ovat hyviä ja erityisesti nämä vuohenjuustolla, broilerilla ja kotitekoisilla soosseilla täytetyt sellaiset! Jotenkin tuntuu, että viimeisten vuosien aikana burgereista on tullut salonkikelpoista ruokaa ja monesta paikasta saakin hyviä hampurilaisia. Kotona kunnon muhkeita burgereita on helppo valmistaa, eikä niihin tarvitse aina laittaa sitä perinteistä settiä, jauhelihapihviä sinapin ja ketsupin kera. Tässä annoksessa yhdistyvät omat lempparini: broileri, chevre, basilika ja paholaisenhillo. Joten olkaapa hyvä, tästä resepti vaikka juhannukseksi!

4 burgersämpylää
200 g vuohenjuustoa
paholaisenhilloa
majoneesia
4 broilerin fileetä
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
tomaattia
(puna)sipulia
jääsalaattia
ketsuppia
tuoretta basilikaa

lisukkeeksi
bataattiranskalaisia
 
Ota broilerit huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen valmistusta. Paahda broilerit kypsäksi grillissä tai paista ne pannulla voissa. Mausta fileet suolalla ja pippurilla, jätä hetkeksi vetäytymään folioon. Leikkaa vuohenjuusto paksuiksi kiekoiksi ja viipaloi tomaatti, leikkaa (puna)sipuli ohuiksi siivuiksi (voit halutessasi marinoida punasipulin, ohje blogissani). Revi salaattia pienemmäksi ja irrota basilikanlehdet. Valmista mieluiten edellisenä päivänä majoneesi ja paholaisenhillo, että ne kerkeävät maustua ennen tarjoilua. Viimeisenä paahda hampurilaissämpylöihin kaunis pinta grillissä tai uunin grillivastuksella. Kokoa burgerit levittämällä pohjalle ketsuppia, laittamalla päälle jääsalaattia ja siivutettua (puna)sipulia. Lisää päälle paistettu broilerinfile ja pari vuohenjuustokiekkoa. Levitä broilerille reilusti paholaisenhilloa ja basilikanlehtiä. Voitele kansi majoneesilla ja aseta se burgerin päälle. Nauti välittömästi. Lisukkeeksi sopii mainiosti uunipaahdetut bataattiranskalaiset (ohje blogissani) majoneesin kera.

NAM! Tästä ei paljoa herkku parane. Niin paljon ihania makuja, jotka sopivat yhteen kuin kirnuvoi uusille perunoille. Tällä kertaa vuohenjuustoksi valikoitui ohuempaa versiota, kun pikkukaupan juustovalikoima ei ollut ihan niin kattava. Kaikkein parasta olisi iso kunnon paksu kiekko hyvää kittipintaista juustoa ja halutessaan senkin voisi paahtaa ennen broilerille asettelua. Paholaisenhillo on taas keittiön monitaituri. Sitä tulee hölvättyä leivälle, pizzaan, jauheliha- tai lasagnekastikkeisiin, juustoille ja vaikka mihin. Tuoretta basilikaakin on aina saatavilla ja nyt keittiön vesiviljelylaitteen lisäksi sitä on kasvamassa parvekkeella. Majoneesi kannattaa tehdä itse, pikaversio syntyy ilman jännetuppitulehdusta ja keltuaisten erottelua muutamassa sekunnissa. Kannattaa kokeilla!

Resepti on julkaistu viikonlopun Heilissä ruokapalstallani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti