29.3.2016

Ruusukaalipasta

Ruusukaalipasta saa makua pekonista ja fetasta
Keväällä iskee aina hillitön himo ruusukaaliin, kun ensimmäiset nyssäkät pikkukaaleja saapuu kauppoihin. Yleensä kun tulee kokkailtua pikaruokia, niin tälläkin kertaa ruusukaalit saivat kumppanikseen pastaa. Pekoni tuo ruokaisuutta ja makua ruokaan, samoin fetapurkin jämäpalat ja pinjansiemenet lisärapsakkuutta, eikä koko komeus kaipaa lainkaan mitään kermoja. Todella hyvää!

2 annosta

1 pss ruusukaaleja
140 g pekonia
100 g fetajuustoa
½ dl pinjansiemeniä
tuoretta timjamia
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
mieleistä pastaa

Esivalmistele ruusukaalit: leikkaa pois kova kanta ja poista pari ulommaista suojalehteä. Leikkaa ruusukaalit kahteen osaan. Höyrytä ruusukaaleja muuta minuutti kattilassa. Kuumenna pastakattilassa vesi ja mausta se suolalla, laita pastat keittymään pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna paistinpannu ja paahda pannulla pinjansiemeniin kaunis väri, ota siemenet syrjään. Leikkaa pekonit pieniksi palasiksi (saksilla onnistuu helpoiten) valmiiksi kuumalle pannulle ja paista pekonit rapeiksi ja ota pois pannulta valumaan talouspaperin päälle. Kippaa höyrytetyt ruusukaalit pannulle pekonirasvaan ja paista niihin kaunis väri, noin muutama minuutti. Lisää pannulle pekonit, mausta suolalla, pippurilla ja runsaalla timjamilla. Kaada pastasta vesi pois ja lisää pasta pannulle muiden ainesten joukkoon, lisää mukaan myös fetajuustopalat ja paahdetut pinjansiemenet. Sekoita ja tarjoile välittömästi. 

Helppoa ja herkullista! Ruusukaalit ovat kyllä hyviä ja tässä niiden hento maku pääsee oikeuksiinsa, kun muut ainekset eivät vie liikaa huomiota. Ruoka ei kaipaa kastiketta, sillä lopputulos on mehevä, varsinkin jos käyttää öljymarinadiin säilöttyjä fetakuutioita. Potkua ruokaan saa tuoreella chilillä, sitruunalla ja halutessaan voi käyttää myös sipulia tai valkosipulia. Minä en tällä kertaa laittanut niitäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti