28.6.2015

Bataattiranskalaiset ja fetakastike

Bataattiranskikset ovat oiva lisuke vaikkapa hampurilaisille
Vietin juhannusta perheeni kanssa mummolassa ja ensimmäisenä grilliin päätyivät suosikkini, eli pekoniburgerit. Mummolan uunissa paistoin kaveriksi kauniin oransseja bataattiranskalaisia, jotka saivat lisämakua ketsupin sijaan fetakastikkeesta. Tätä yhdistelmää kannattaa ehdottomasti testata! Hakkaa kyllä perunan ihan sata-nolla.

4 annosta

Bataattiranskalaiset
1 iso bataatti
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
oreganoa
timjamia
valkosipulia
paprikajauhetta

Kuori bataatit ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi, kuten ranskalaiset. Sekoita bataattien joukkoon loraus rypsiöljyä ja mausta ne mieleisilläsi mausteilla. Paista bataattiranskalaiset uunipellillä 200-asteisessa uunissa, n. 45 minuuttia. Käännä ranskalaisia paistamisen aikana, että ne kypsyvät ja ruskistuvat tasaisesti. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti. Tee lisukkeeksi fetakastiketta. 

Fetakastike
200 g hyvää fetajuustoa
150 g ranskankermaa
mustapippuria

Murusta fetajuusto pienessä kulhossa, sekoita joukkoon ranskankerma. Älä tee fetasta liian hienoa murskaa, vaan jätä siihen purutuntumaa. Mausta seos mustapippurilla. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. Voit käyttää kastiketta myös hampurilaisten välissä kastikkeena tai dippailla siihen kasvistikkuja.

Kyllä on makoisaa! Pidän bataatin pienestä makeudesta ja se sopii hyvin korvaamaan perunaa vaikkapa juuri hampurilaisten lisukkeena. Bataatissa on mieto maku, joten sitä kannattaa maustaa hyvin. Itse laitoin useita eri mausteita, eikä lopputuloksesta tullut liian hallitseva. Fetakastike on suolaisehko lisuke, mutta tuo juuri loistavasti vastapainoa miedolle ja paahteiselle bataatille. Tämä on oiva naposteltava myös illanistujaisiin.

Kuvakaappaus Karjalan Heilin 28.6. verkkolehdestä
Ohjeet on julkaistu myös viikonlopun Karjalan Heilissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti