14.12.2014

Pizzeria Roihu, Joensuu

Roihun herkullinen pizza: parmankinkkua, rucolaa, päärynää ja parmesaania. Kuva otettu kännykällä.
Joensuun keskustan lounaspaikat ovat tulleet enemmän kuin tutuiksi viimeisen parin vuoden aikana ja syyskuun lopussa valinnanvara kasvoi entisestään, kun Pizzeria Roihu avasi ovensa Yläsatamakatu 9:ssä, työpaikkani viereisessä korttelissa. Pizza ei ollut pariin vuoteen kuulunut kuin pari kertaa valinnakseni, mutta Roihun avaamisen jälkeen olen syönyt pizzaa lounaaksi lähestulkoon viikottain. Ja hyvällä omallatunnolla! Roihun avasivat ystäväni Mika, Reeta ja Ville, joilla on vankka ja pitkä kokemus ravintola-alalta. Reeta toimii pizzerian ravintolapäällikkönä herrojen vastatessa yhtiön muiden toimipisteiden pyörittämisestä.

Näiden muutaman kuukauden aikana Roihu on kyllä lunastanut paikkansa Joensuun ravintolaskenessä, sillä ympärivuotisesti kaupungista ei tähän mennessä ole saanut pizzaa, joka on täytetty laadukkailla raaka-aineilla. Raaka-aineet ovatkin tämän pizzerian juttu: tomaattikastike on omatekoista ja sitä saa kolmessa eri vahvuusluokassa: mieto, tulinen ja extratulinen, täytevalikoimasta löytyy ihanaa niin ikään itsetehtyä paholaisenhilloa sekä talon omaa pestoa. Lisäksi listalta löytyy mm. hyvää parmankinkkua ja salamia, chorizoa, kylmäsavulohta, päärynää, riistarouhetta, vuohenjuustoa ja parmesaania. Lisäksi Roihussa on kausituotteita: marraskuussa herkuteltiin leipäjuustolla, joulukuussa pizzaan saa tuoretta mozzarellaa. Reetalta joensuulaisten makutottumuksia kysellessäni sain vahvistuksen aavistuksilleni: ravintolan suosituimmat pizzatäytteet ovat parmankinkku ja rucola, joita muuten löytyy noin 90% aina omastakin pizzastani. Myös gluteenittoman ja vegaanisen pizzanpurijan ei tarvitse Roihussa pettyä, sillä gluteenittoman pizzan tai vegaanisen juuston saa ihan samaan hintaan! Listalta saa valita mieleisensä täytteet: pizza kahdella täytteellä maksaa 7,5 euroa ja lisätäytteen saa 2e lisähintaan. Pizzojen hinta-laatusuhde on loistava, sillä hyvistä ja laadukkaista aineksista sekä hyvästä asiakaspalvelusta maksaa ilomielin. Ja ei hätää, vaikka seurueessa jollekin ei maistu pizza tai haluaa nauttia hieman kevyemmin, sillä pizzatäytteitä saa myös herkullisen salaatin (salaatti kahdella täytteellä 7,90e ja lisätäyte +2e) lisukkeeksi. Ystäväni ovat kehuneet salaatteja, itse en niitä ole vielä kerennyt testaamaan.

Koska olen jo kerennyt testailemaan useita eri vaihtoehtoja, niin listaanpa alle muutaman oman suosikkini:
- parmankinkku, päärynä, vuohenjuusto, rucola
- salami, paholaisenhillo, vuohenjuusto, rucola
- riistarouhe, punasipuli, smetana, rucola

Roihu on sisustettu upeasti! Kuva: Pizzeria Roihu
Roihu poikkeaa myös sisustuksellisesti muista kaupungin pizzerioista, sillä se näyttää oikealta ravintolalta ja on tunnelmaltaan sellainen, että siellä istuu mieluusti herkuttelemassa vaikka hieman pidempäänkin, ystävän kanssa samalla rupatellen. Sisustus noudattelee mustaa ja punaista linjaa, seinillä on raitatapettia ja ajatusmatkalle johdattelevia vanhoja ikkunanpokia. Ravintola on myös lapsiystävällinen, naperot otetaan huomioon palvelussa ja jälkkärijäätelönkin taitavat pienet ruokailijat saada. Roihussa on kokemukseni mukaan usein paljon ruokailijoita, joten olemmekin kavereideni kanssa naureskelleet, että laajennushan ravintolaan on tarpeen - tällä hetkellä paikan päällä mahtuu syömään 22 henkilöä. Onneksi Roihun pizzat saa myös noudettua mukaansa.

Roihun värimaailma on mustaa ja punaista, oikein kodikas! Kuva: Pizzeria Roihu
Keittiössä kuitenkin on jotain, mikä sai aikaan jo ennen ravintolan avaamista huomioita mediassakin: pizzataikina prässätään hirmuisen painavassa laitteessa lättänäksi ja samalla pohja esipaistuu hieman 160-asteisessa prässissä. Näin ollen pizzan saa eteensä hyvin nopeassa aikataulussa, sillä pizzojen paistoaika uunissa vähenee hitusen. Samalla tuo esipaistaminen helpottaa pizzan siirtämistä uuniin, kun pohja rapeutuu. Ja pizzat ovat ihanan rapsakoita! Koska pääasiassa oma ruokahuoltoni ajoittuu työpäivien aikana nopeaksi lounastamiseksi, on keittiön ripeä toiminta ehdottomasti plussaa - tosin kaiken varalta vielä soitan ja tilaan ruoat etukäteen, niin pääsee samantien saavuttuaan syömään. 

Näistä kaikista muodostuu sen verran hyvä paketti, että Roihu on valloittanut niin miun, ystävieni, työkavereideni kuin lukuisten muidenkin joensuulaisten sydämet. Pizza maistuu oikeasti maukkaille ja laadukkaille täytteille, pizzasta ei tipu rinnuksille rasvaa kuten puristekinkkupaikoissa ja palvelu on ystävällistä sekä nopeaa. 

Logon on suunnitellut Hexed Ink -tatuointistudiosta tunnettu taiteilija Heikki Kärnä. Kuva: Pizzeria Roihu
Pizzeria Roihu on avoinna maanantaista sunnuntaihin kello 11-22, poikkeuksellisesti suljettu 24.-25.12.2014, mutta ovet avautuvat taas Tapaninpäivänä kello 15. Ravintolasta löytyy C-oikeudet, joten pizzansa saa nautiskeltua vaikkapa oluen kera. Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan Roihun herkullisia pizzoja sekä salaatteja!

Pizzeria Roihu
Yläsatamakatu 9
80100 Joensuu
puh. 044 765 6790
Facebook-sivu: Pizzeria Roihu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti