14.10.2014

Tomaatti-mozzarellasalaatti

Nopea italialainen salaatti
Tomaatti, mozzarella ja basilika ovat maistuva yhtälö! Aika usein tulee tehtyä alkupalaksi tai salaatiksi tätä nopeasti valmistuvaa herkkua, joka sopii hyvin eri tavoin rakennettuna myös vaikkapa antipastoksi. Isommalle porukalle tämä on helpoin valmistaa isolle vadille, mutta hauskan siitä saa myös torniksi lautasen reunalle rakennettuna, cocktail-tikkuun tökittynä miniversiona tai nopeasti uunissa paistettuna. 

4 anosta

250 g buffalomozzarellaa
4 kypsää tomaattia
basilikaa
suolaa
mustapippuria
hyvää oliiviöljyä
balsamicoa tai balsamicosiirappia

Leikkaa tomaatit siivuiksi, viipaloi tai revi mozzarella ja irrota basilikasta lehtiä. Mausta mozzarella rouhimalla päälle mustapippuria ja suolaa. Asettele ainekset vadille lomittain, revi päälle vielä basilikaa ja anna maustua hetken aikaa jääkaapissa. Juuri ennen tarjoilua huiskauta päälle oliiviöljyä sekä balsamicoa.

Ihanaa! Tykkään tosi paljon, usein lisään tähän myös reilun määrän rucolaa tuomaan kirpakkuutta ja ruokaisuutta. Toukokuussa tuli maistettua Münchenissä yhtä parasta tomaatti-mozzarellasalaattia, jossa oli erittäin laadukasta, kermaista mozzarellaa. Samalla reissulla tuli muuten syötyä myös toista herkullista italialaista alkupalaa, eli carpacciota. Ah! Suomesta saatavista mozzarelloista löytyy paljon erilaisia, osa on kumimaisia paloja ja osa on sitten enemmän aitoja. Ehkä parasta tällä hetkellä on Pirkka Parhaat -sarjasta löytyvä buffalomozzarella, eikä sen hintakaan päätä huimaa. Mozzarellan kohdalla voi taas unohtaa kaikki kevytversiot ihan suosiolla. Hieman riippuen ruokalajista, mozzarella kannattaa repiä käsin paloiksi eikä leikata. Kiitos italialaisille tästä herkusta! :D

2 kommenttia:

  1. Moi Cebic! Yksinkertaista mutta hyvää, varma resepti! Minäkin aloitin bloggaamisen, käypä kurkkaamassa. Tapasimme reilu vuosi sitten Joensuussa, kävimme syömässä - satutko muistamaan? Pysytään yhteyksissä!

    VastaaPoista
  2. Moikka!

    Muistanhan mie, onko siitä tosiaan jo niin pitkä aika...? :) Onnea tuoreelle bloggaajalle, kävinkin jo vierailulla blogissasi :)

    VastaaPoista