6.10.2014

Nopea jauhelihakastike


Nopea ja maukas jauhelihakastike spaghettin kaveriksi
Mielessäni oli tehdä jauhelihasta ihania välimerellisiä lihapullia, mutta sitten iski joku aikataulupaniikki ja nälkä, joten jauheliha päätyikin nopeaan näläntorjuntakastikkeeseen. Ja mikäs siinä, hyväähän se on niinkin! Pitää sitten niitä lihapullia tehdä joku muu päivä :)

4 annosta

400 g naudan jauhelihaa (10%)
2 sipulia
1 suippopaprika
1 tl Meira jauhelihamaustetta
1 tl Meira valkosipulista pippurimaustetta
Meira vuorisuolaa myllystä
Meira mustapippuria myllystä
2 dl kuohukermaa
1 dl vettä
spaghettia

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää pannulle hienonnetut sipulit ja paprika. Kuullota kypsäksi ja mausta jauhelihamausteella, valkosipulisella pippurimausteella, pippurilla ja suolalla. Lisää joukkoon kerma, huuhtele vesitilkalla purkin loput kermat pannulle. Hauduttele miedolla lämmöllä sen aikaa, kun spaghetti keittyy al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Maista vielä kastiketta ja lisää tarvittaessa lisää suolaa tai muita mausteita. Valuta pasta ja tarjoile kastikkeen kanssa.

Perushyvää kotiruokaa, jolla lähtee nälkä! Nopeasti valmistuvat ruoat ovat arjen - tai tässä tapauksessa sunnuntain - pelastus. Harmittaa, kun auringonvalo ei riitä enää ja valokuvaamisesta ei tunnu tulevan yhtään mitään. Vaikka en olekaan kesäihminen, niin tuo luonnonvalo on kuvatessa kaipaamani asia. Muuten rakastan syksyä, kun vaahterat alkavat vaihtaa väriä upeisiin ruskasävyihin, voi polttaa kynttilöitä ja lyhtyjä, illat pimenevät ja viilenevät, tähdet tuikkivat kilpaa taivaalla. Aamuisin on kuuraa maassa, mutta aurinko paistaa lämmittäen ja välillä tulee jokunen sadekuurokin. Lauantaina työpaikalleni pyöräillessäni ihastelin viereisen kirkkopuiston sadunhohtoista näkyä, kun kuurainen ruohikko kimmelsi kilpaa auringon säteiden kanssa ja valo siivilöityi maahan vanhojen mäntyjen oksien välistä. Pieniä asioita, joista voi olla enemmän kuin iloinen!

Muutamalla raaka-aineella saa aikaiseksi maukkaan aterian!
Meira on panostanut uusiin suolattomiin mausteseoksiin ja tähän reseptiin laitoin kahta suolatonta maustetta: jauhelihamaustetta ja valkosipulista pippurimaustetta. Ihan näppärää, kun voi itse säädellä suolan määrää lisäämällä sitä itse myllystä eikä piilosuolana ja suolaton mausteseos on varmasti tärkeä myös lapsiperheille, joissa pitää vältellä liikaa suolaa. Tai ei se liian suolan välttely kenellekään pahasta ole, miullakin on kyllä verenpaine hieman koholla ja suurin syy siihen on juurikin se, että tykkään vahvasti suolatusta ruoasta. Pitäisi opetella maustamaan ruoat yrteillä ja mausteilla, jolloin suolan määrää saisi vähennettyä. Mikä on sinun suolanvähennysvinkkisi? Vinkkejä keittiöön, muistakin kuin mausteista, muuten löytyy Meiran fb-sivulta, käykäähän kurkkaamassa.

***
Yhteistyössä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti