12.8.2012

Sitrus-persikkahyydykekakku

Kaksi herkullista ja värikästä kerrosta

Testasin aiemmin kesällä Valion uutta mangotuorejuustoa ja nyt loppukesästä oli vuorossa kokeilla sitruunaista versiota. Nopeasti nappasin kaupasta jotain leivontarvikkeita matkaan ilman sen kummempaa suunnittelua ja eikun leipomaan! Pienen pähkäilyn päätteeksi päädyin tekemään hyytelösokeroidun kakun sijaan kahden eri hyydykkeen kakkua varmaan ensimmäisen kerran vuosiin. Lopputulosta pääsin maistattamaan oman perheemme lisäksi vielä enolle perheineen. Resepti on sinänsä ihan hatusta vetäisty, mutta hyvää ja raikasta tuli! Jopa liivatemäärän arviointi meni ihan putkeen :)

150 g kanelikeksejä
75 g voita sulatettuna
2 dl kuohukermaa
2 prk sitruunatuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 prk säilykemandariinia valutettuna
3 liivatetta
½ limen mehu

pinnalle
1 prk säilykepersikkaa liemineen
1 rkl sokeria
3 liivatetta
½ limen mehu

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi keksimurujen joukkoon. Levitä seos leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (26 cm) ja taputtele kevyesti tiiviimmäksi. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi. Laita täytteen liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokerit sekä tuorejuustot sekä valutetut mandariinilohkot. Vatkaa massa tasaiseksi siten, että mandariinien rakenne rikkoutuu. Purista puolikkaasta limestä mehut ja kuumenna kiehuvaksi pienessä kipossa mikrossa. Lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi liemeksi ja kaada liemi kunnolla vatkaten täytemassan joukkoon. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli, pääasia että täyte on hyytynyt kunnolla ennen päällysteen tekemistä. Laita loput liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä persikat liemineen ja lisää ripaus sokeria. Purista toinen limenpuolikas ja kuumenna liemi, lisää puristetut liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivateliemi persikkamuhjuun ja sekoita, kaada persikkaseos varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä kylmässä vielä muutama tunti tai kunnes täyte on hyytynyt. Koristele kakku halutessasi vaikkapa kermapursokkeilla tai suklaaspritsauksilla ja tarjoile kylmänä.

Aurinkoista ja raikasta herkkua! Maut toimivat kivasti yhteen ja pintahyydykekin kerkesi jähmettyä tarpeeksi ennen tarjoilua. Kaikessa kiireessä nimittäin unohdin edellisenä iltana tehdä toisen kerroksen kakkuun. Onneksi heräsin aamuaikaisella ja kerkesin saada kakun ajoissa hyytymään. Koristeet sitten jäivätkin yhteen kukkapenkistä kakkua kuvatessa nyhdettyyn orvokkiin... Hyvin maistui kakku kaikille, jopa 2,5 vuotias pieni serkkupoikani tykkäsi kakusta ja maisteli sitä mielellään :)

Kakku leikkautui kauniisti

5 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan oloinen kakku :)

    VastaaPoista
  2. Tätä kakkuahan minä kokeilen... taas kasvoi "tätä täytyy kokeilla"-lista.. mutta tätä vaan on pakko kokeilla =)

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä hyvää ja raikasta, eikä liian makea kuitenkaan :)

    VastaaPoista
  4. Maut kuullostaa ihanalta! Varmasti hyvää =)

    VastaaPoista
  5. Lempparikakkua! Blogissani on myös sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista