5.2.2020

Porkkanalevite Auringonkukkasämpylöille ja video

Pielispakarin Auringonkukkasämpylöitä, turkkijogua mustikoilla ja hunajalla, mehua ja kahvia - lemppariaamiainen!
Aloitin joulukuussa nurmeslaisen Pielispakari-leipomon brändilähettiläänä yhdessä huippusellisti Jussi Makkosen ja maajoukkuelentopalloilija Olli-Pekka "Lelu" Ojansivun kanssa. Pääsimme heti juhlallisen uuden suuren tuotelinjaston avaamisen ja brändilähettiläsjulkistuksen jälkeen alkuvuodesta tositoimiin, kun kuvasimme videoita uuden Auringonkukkasämpylän tuotelanseerauksen ympärille. Nyt on sitten ulkona tuotelinjastolta niin sämpylät kuin eetteristä meidän videot. Minun videoni on niin tuossa hieman alempana katsottavissa ja Pielispakarin Youtube-sivulla sekä Instagramissa, joista löytyvät myös molempien toisten brändilähettiläiden aamiaisvideot.

Auringonkukkasämpylä onkin ihana tuote, sillä siitä löytyy mukavasti rousketta niin auringonkukansiementen, maissihiutaleen ja pellavansiementen kautta sekä makua merisuolasta. Tuote on myös vegaaninen, sillä taikinaan on lorautettu auringonkukkaöljyä. Viiden sämpylän pussin tunnistaa hyllystä aurinkoisen oranssista pakkauksesta, joka myös pitää sämpylät pinnalta rapsakkana ja sisältä pehmoisena. Sämpylät löytyy nyt kaupasta, kannattaa kokeilla ja kerrohan sitten kommenteissa, mitä tykkäsit!

Auringonkukkasämpylä sai päälleen omatekoista porkkanalevitettä, vähän rucolaa,
kirsikkatomaatteja ja rouhaisun mustapippuria. Ihana yhdistelmä!

Katso tästä minun videoni:



Videollakin nähdylle unelma-aamiaiselleni koostin Auringonkukkasämpylän ympärille hieman myös jotain omatekoista. Tein nimittäin ihan älyttömän hyvää ja aurinkoisen väristä porkkanalevitettä! Porkkanan ja rakuunan liitto on sanoinkuvaamattoman toimiva ja valkosipuli tuo pientä potkua kokonaisuuteen. Porkkanalevitettä kannattaa tehdä kerralla vähän isompikin satsi, sillä ainakin meillä kuvauksissa kippo hupeni hyvää tahtia videokameran sammuttua. 

Aurinkoinen porkkanalevite
3 porkkanaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattua rakuunaa (1 rkl tuoretta)
ripaus merisuolaa myllystä
ripaus mustapippuria myllystä

Kuori porkkanat, huuhdo ne ja keitä niukassa vedessä kypsiksi. Soseuta valutetut jäähtyneet porkkanat hienoksi soseeksi. Yhdistä porkkanasose tuorejuuston kanssa tasaiseksi tahnaksi lusikalla tai nuolijalla sekoittaen. Mausta seos hienonnetulla (puristetulla tai raastetulla) valkosipulinkynnellä, reilulla ripauksella kuivattua rakuunaa tai muutamalla oksalla tuoretta, hienonnettua rakuunaa, sekä muutamalla rouhaisulla suolaa ja pippuria. Maista, mausta tarvittaessa lisää. Anna levitteen tekeytyä hetki jääkaapissa ennen leivälle levittämistä. 

Vinkki: Vaihde vegaaniversioon tuorejuusto PåMackan-kauralevitteeseen (testattu mm. videon editoijien toimesta ja toimii). Tee levitettä kerralla isompi annos, puoli kiloa porkkanaa ja 200g tuorejuustoa on oiva suhde. Mausta rohkeasti myös muilla yrteillä. Levite säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Pielispakarin Auringonkukkasämpylät tunnistaa iloisen oranssista pakkauksesta


Miun herkkuaamiaiseni on koostettu Pielispakarin Auringonkukkasämpylöistä, joille on levitetty aurinkoista porkkanalevitettä kera rucolan ja kirsikkatomaattien, makeana versiona paahdetut auringonkukkasämpylät tuorejuustosipaisulla ja kotitekoisella tyrnihillolla ja lautasella myös vähän vesimelonia. Murokiposta löytyy turkkilaista jogurttia mummolan metsän mustikoilla ja ilomantsilaisella luomuhunajalla, kupista vahvaa tummapaahtoista kahvia ja lasista vielä kuvauspaikan emännän tekemää ihanaa kotipihan herukkamehua. Kyllä kelpasi aloittaa aamu!

Tässä vielä virallinen brändilähettiläskuvani. Kiitos Rookien Jonille kuvaamisesta!
Kuva: Pielispakari Oy
***
Kirjoitus on osa kaupallista yhteistyötä Pielispakarin leipomon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti