18.7.2015

Ilosaarirock: Testasin Villiviinin

ILOSAARIROCK! Kesän paras viikonloppu on täällä nyt!
Joensuu on ihana kaupunki ja kesäisin varsinkin. Onneksemme Joensuussa on saatu nauttia Ilosaarirockin tunnelmasta jo muutaman vuosikymmenen ajan. Itse olen pyörinyt rokissa noin puolet elämästäni ja aina talkoolaisena. Tänä vuonna tilanne on hieman muuttunut: talkoovuoron lisäksi olen mukana mediasta akkreditoituna ja teen pientä ruoka-aiheista juttua rokista. Tiesin jo etukäteen saavani rokista varmasti mieleistä ruokaa, sillä paikalla on niin Big D's BBQ & Wings kuin monta muutakin tuttua kojua. Kun viime viikonlopuksi kirjoitin Heilin festariliitteeseen juttua, en vielä siinä vaiheessa tiennyt festareille nousevan myös valkoisten pöytäliinojen ravintolan. Kerubi pykäsi Laulurinteelle telttaan a lá cartea tarjoilevan valkoisten pöytäliinojen Villiviini-ravintolan, josta saa Savo-Karjalan alueella tuotetun lähiruoan lisäksi villiyrttejä ja drinkkejä.

Vuoden Baarimestari Jussi Viljala teki Villiviiniin oman drinkkilistan
ja tarjoili juomia janoiselle festariväelle
Ensimmäisenä ravintolaan astuessa ovella on pitkän linjan konkariravintoloitsija Pekka, joka ohjasi meidät pöytään istumaan. Ovensuussa oli Viljalan Jussin drinkkitiski ja Jussi loihti villiyrteistä Kyrö Distillery Companyn tuotteista maistuvia drinkkejä. Nappasin alkuun Napue Tonicin eli premiumluokan gintonicin. Napue-gin oli oikein maukas tuttavuus ja itseasiassa jopa ehkä ensimmäinen Kyrön tuote, jota maistoin. Toimii! Drinkkeihin oli keitelty itse erilaisista villiyrteistä siirappeja ja makuliemiä. Kannattaa testata. Ravintolasta saa drinkkejä myös ilman ruokaa, joten rohkeasti sisään ja pönötys pois!


Ilosaarirock Pale Ale, Ice Beaverin tuotantoa
Ilosaarirock on tuonut festariväen iloksi myös oman pale ale -oluen, joka olikin oikein maukas. Tykkään pale aleista ja tuo oli oikein kelpo yksilö. Sopii varmasti moneen makuun, joten kannattaa testata. Hinta pyöri jossain 7 euron tietämillä, joten ei paha.

Villiviinin menu.
Valkeilla pöytäliinoilla katettuihin pöytiin oli laitettu yksinkertainen kattaus: paperinen menu, mustat ruokaliinat ja kertakäyttöaterimet. Kertakäyttöaterimista kyllä pieni miinus: ravintolassa tarjoiltiin kaikki juomat oikeista laseista (hyvä!) ja vaikka lautaset olivat kertakäyttöistä puun näköistä materiaalia, oli aterimet valkeaa muovia. Tiskiä varmasti syntyy muutenkin, mutta tuolla kokemusta olisi saatu nostettua vielä entisestään. Ravintolaan muuten odotetaan villiyrttiekspertti-keittiömestari Joke Leppäsen mukaan noin 500 asiakasta syömään ja toivon totisesti, että rokkaajat löytävät tämän viileän ja rauhallisen keitaan Rentolavan sisäänkäynnin läheisyydestä.

Viljalan drinkkimenu

Alkuun leipää
Pöytiin tuotiin ensin juureen leivottua vaaleaa leipää ja voita, joka oli koristeltu apilalla. Ilmeisesti leivät oli leikattu valmiiksi odottamaan tarjoilua ja kieltämättä se oli kyllä hieman kerennyt kuivahtaa. Mutta ei paha.

Mansikkasalaatti
Ystäväni nautiskeli alkupalaksi hormanskukkavinaigretellä maustettua villiyrttisalaattia, jossa oli mansikoita ja cashew-pähkinöitä. Oli kuulemma hyvää ja kesäistä. Jokaisella suupalalla sai maistaa jotain uutta, sillä erilaisia villiyrttejä oli salaatissa käytetty erittäin runsaasti. 

Kuusenkerkkäsiirapilla maustettua villisikaa ja korvasieniä
Minä ja toinen ystäväni nautimme alkupalaksi villisikaa, joka sai seurakseen villiyrttisalaattia, korvasieniä ja kuusenkerkkää. Liha oli mureaa ja maukasta, pisteet erityisesti ihanasta kuusenkerkän tuomasta makeudesta ja siitä, että annoksessa oli käytetty rohkeasti korvasieniä. Nappisuoritus.

Hampputofu
Ystäväni pääruoka oli hiiligrillissä valmistettua hampputofua, fritattuja villivihanneksia ja kauden kasviksia. Tästä kommentoitiin, että annos oli taivaallista. Hampputofu oli kuulemma maukasta ja erittäin hyvin valmistettua, ei kuulemma voi verrata makua normitofuun. Eli pisteet tästäkin.

Kyyttöä!
Minä ja ystäväni nautimme pääruoaksi hiiligrillattua kyytönniskaa (kyyttö on itäsuomalainen vanha nautarotu), tummaa suolaheinäkastiketta, kauden kasviksia, muhennettua kaalia ja perunaa. Kyyttö oli ihanan mureaa ja se suorastaan suli suussa. Hiiligrillaus sopii lihalle kuin nyrkki silmään ja toi ihanan aromin. Ja koska rakastan kastikkeita, niin pisteet siitä, että sitä oli riittävästi. Suosittelen enemmän kuin lämpimästi!

Mesiangervo-saksankirvelikakkua ja ruusunterälehtisiirappia
Jälkkäriksi saimme palan maanpäällistä taivasta! Mesiangervo-saksankirvelikakku täräytti suoraan makuhermoon ja on ehkä parasta, mitä vaatteet päällä voi saada. Menua lukiessani ajattelin. että tarjolle tulee jotain kuivakakkumaista paistosta, mutta tämähän olikin juustokakku-tyylistä. Kakussa oli herkullinen lakritsinen aromi ja päällä tyrnigeeliä. Ihan älyttömän hyvää. Tuo ruususiirappi oli myös hyvää ja maut olivat balanssissa. Jälkkäri oli makeuden rajalla, ei liian makeaa mutta juuri sopivasti kruunaamaan hyvän aterian. Tätä voisin käydä vetämässä ihan sellaisenaankin. Monta palaa.

Minä itse!
Hello! This is me! Taustalla näkyy hiiligrillin torvi ja keittiötä. Haarukassa pala äskeistä mesiangervotaivasta ja odottava fiilis. Tästä rokista tulee niiin hyvä! Oikeasti, kannattaa käydä testaamassa Villiviini, koko rahalle saa varmasti vastinetta. Ruoat maksoivat nelisenkymmpiä kolmelta ruokalajilta, joten hintataso on tämän luokan ateriasta kohdallaan. Toivon, että rokkaajat löytävät ravintolan ja saamme jatkoa vähän paremmalle rokkiruoalle. Minä olen ainakin tyytyväinen ystävieni kanssa!

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs on ollut ihanat ruuat tarjolla.Hyvin kirjoitettu juttu Ilosaarirocista,vaikka itse en ole ollut milloinkaan paikan päällä,on jo sen verran ikää,ettei tule lähtedyksi.Mutta hyvin tunnelma välilittyy tänne kotiinkin sinun blogiasi lukiessa.Iso KIITOS !

    VastaaPoista
  2. Hei tänne vaan! Ilosaarirock vetää kaikki vauvasta vaariin ja eilenkin sen näin :) Oli kyllä upea ruokakokemus. Ja festarikokemus :)

    VastaaPoista