4.9.2012

Peruna-sipulirieskat


Peruna-sipulipaistoksen jämien uusi elämä
Tämäkin postaus piti tehdä jo toukokuussa, Hävikistä herkuksi -teemakuukauden aikana. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ruokabloggaajien organisoiman tempauksen aikana itsekin tuli tarkemmin mietittyä sitä, mitä tekee ja miten tekee, heittääkö jotain pois vai yrittääkö vielä jatkojalostaa ruokaa. Niinpä biojäteroskiksen sijaan broilerinfileiden kaveriksi paistettu peruna-sipulivuoka päätyi rieskapohjaksi! Käytännössä kaikki puurot, muussit jne sopivat hyvin jalostettavaksi lämpimäisiksi. Lisää vaan hiukan jauhoja, lorauksen öljyä... Tarkkaa ohjetta on vaikea antaa, kun käsissään sen taikinan sopivuuden tuntuu. Ei tartu liikaa käsiin, ei ole liian kuivaa. Taikinaa pitää tunnustella, kyllä se oma touch sieltä löytyy, vaikkei heti ekalla kerralla onnistuisikaan :)

kermaisen peruna-sipulivuoan/perunamuusin jämät
1 dl turkkilaista jogurttia
vehnäjauhoja
loraus sulatettua voita

Muussaa perunasipulipaistos pienemmäksi ja lisää joukkoon iso nokare turkkilaista jogurttia ja alusta mukaan vehnäjauhoja, kunnes lopputuloksena on löysähkö, mutta käsistä irtoava taikina. Lisää pieni tilkka voisulaa tai öljyä ja sekoita tasaiseksi. Taputtele jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle pellille pieniä kakkaroita, pistele kakkarat haarukalla. Paista 175 asteessa kullanruskeiksi. Voitele valmiit rieskat voilla ja tarjoile lämpöisinä.

Ihania! Yllättävän hyvin mustapippurilla maustettu ja juustolla kuorrutettu vuoka muutti muotoaan rieskoiksi. Ja rieskat ovat ihania lämpiminä, voinokareen kanssa tarjoiltuna. Rieskataikinaan voi laittaa erilaisia jauhoja ja ryynejä, muusseja ja paistoksia, keitonjämiä, juustoja... Nopeata ja toimii aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti