3.9.2012

Cebicin sitruslimu


Raikasta kotitekoista sitruslimpparia 

Mielessäni on ollut pitkään ajatus amerikkalaisesta lemonadesta ja sen tekemisestä itse. Laiskuus kuitenkin iski, enkä kehdannut rueta liottelemaan sitruunankuoria ja valmistamaan juomaa kahta päivää, joten pyöräytin juhannusyönä limupohjan omasta päästäni. Ja erittäin hyvää siitä tulikin, varmasti tulee tehtyä toistekin! Eikä yhtään hullumpaa ole toinenkaan omatekoinen juoma, ginger ale - kummassakaan ei e-koodit kummittele! Suosittelen erittäin lämpimästi raikkaita ja kesäisiä juomia, näissä olisi ainesta uusiksi kesähiteiksikin! :)

6 dl sokeria
6 dl vettä
5 dl vasta puristettua sitrusmehua (miulla 3 isoa sitruunaa + 6 limeä)
laimentamiseen kuplavettä tai vettä
tarjoiluun jääpaloja, sitrusviipaleita

Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, keitä sokeriliemeksi kymmenisen minuuttia keskilämmöllä miedosti poreillen. Purista sitruksista mehut. Jäähdytä sokeriliemi noin kädenlämpöiseksi ja siivilöi sitrusmehu joukkoon. Sekoita, tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitrusmehua tai sokeria. Jäähdytä juoma kylmäksi jääkaapissa. Sitruslientä tulee yhteensä noin litra. Laimenna kylmällä hiilihapotetulla vedellä tai tavallisella hanavedellä (sekoitussuhteena 1+5 oli aika passeli) ja tarjoile välittömästi. Tarjoillessa laseihin voi lisätä jääpaloja ja sitrusviipaleita.

Ihan älyttömän hyvää! Sopivan kirpakkaa, mutta kuitenkin tarpeeksi makeata. Samalla pääsi eroon turhista sitruksista, joita toin vielä kaupungista mukanani. Jos olisin tehnyt tätä juomaa kotonani, niin olisin käyttänyt laimentamiseen hiilihapotettua vettä, mutta maalla tyydyin ihan tavalliseen veteen. Vichykin tähän varmasti kävisi. Mutta ihan perusaineksilla ilman turhaa kikkailua tästä saa e-kooditonta ja herkullista kesäjuomaa :) Kaipa sokeriliemen kanssa voisi keittää pientä pätkää tuoretta inkivääriä, vaniljatankoa tms, jos haluaa lisämakua. Ja muitakin omia makusiirappeja voi samalla pohjalla tehdä, laittaa sitten makuaineeksi vaikka mausteita tai marjapyrettä ja jättää sitrukset pois.

1 kommentti: